Marzà es presentarà a encapçalar la llista de Compromís a les Corts per Castelló formant equip amb Mònica Álvaro

Guardar

primarias_marza
primarias_marza

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, ha anunciat aquest dimarts que "per responsabilitat, cohesió i treball perquè hem fet molt i queda molt per fer" es presentarà a les primàries per a encapçalar la llista de Compromís a les Corts per Castelló, formant equip amb Mònica Álvaro perquè assegura que no se li ocorre "millor companya per a continuar treballant sense descans".

Així, Marzà i la portaveu adjunta del grup Compromís en Les Corts Valencianes, Mònica Àlvaro, formaran equip en les primàries de Compromís per a liderar la candidatura de la coalició en la demarcació de Castelló a les pròximes eleccions autonòmiques.

Així mateix, Àlvaro ha manifestat que s'uneixen en aquesta candidatura la gestió del Consell i la pràctica parlamentària "per a defensar les necessitats de la ciutadania dels nostres pobles i comarques per a continuar la pròxima legislatura la ingent labor realitzada des dels municipis".

D'aquesta forma, a Vila-real i abrigallats per representants de la coalició com Fran Ferri, Marta Sorlí, així com de representants del municipalisme de Compromís, Marzà i Àlvaro han donat el tret d'eixida a un procés democràtic intern en una candidatura conjunta "marcada per la unitat, la cohesió i el treball realitzat pels qui fa quatre anys es van enfrontar en les primàries", ha informat Compromís en un comunicat.

En aquest sentit, Marzà ha destacat que "en 2015, les primàries obertes i democràtiques ens van oferir una llista potentíssima a les Corts", una llista "coral, diversa i amb capacitat de treball inqüestionable, i això és el que hem fet aquests quatre anys, treballar i treballar, cadascun des del seu àmbit, sense descans, per a rescatar persones, situar els drets per damunt dels privilegis i l'honestedat enfront de la corrupció".

ELS DEURES FETS

Marzà ha destacat que, "ara venim amb els deures fets, cadascun en el seu àmbit", i ha apuntat que la seua "obsessió" ha sigut millorar la qualitat de l'educació "per a corregir desigualtats, augmentant la inversió per alumne als quasi 1.200 euros més a l'any; baixant les ràtios fins als 20 alumnes de mitjana per aula a les comarques de Castelló; apostant per l'educació de 0-3 anys; incrementant les beques menjador; impulsant XarxaLlibres perquè cap família passe vergonya per no poder comprar llibres de text", entre altres qüestions.

El dirigent castellonenc ha destacat que "ara Compromís no solament té com a repte seguir en el Consell, sinó liderar una nova majoria d'esquerres per a fer més i millor". En aquesta línia, ha dit que el 26 de maig afrontaran unes eleccions "absolutament decisives", en la qual "haurem d'optar entre continuar amb el treball a favor dels drets, o tornar a les polítiques a favor dels privilegiats, entre valentia i submissió, entre contractar a 5.000 docents, o acomiadar-los".

A més, Àlvaro ha detallat que "aquesta candidatura, de moment l'encapçalem Marzà i jo, però, òbviament, ha de sumar valor i persones per a oferir a les comarques del nord la millor llista que puga afrontar els reptes que tenim davant".

Destacats