Marzà: "En 2019 s'haurà intervingut en totes les escoles de la Comunitat amb fibrociment"

Enfront dels 15 milions del Govern del PP, en aquest 2018 ja s'han invertit 120 milions en construccions educatives

Guardar

marza_edificant
marza_edificant

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha assegurat que al llarg del pròxim any 2019 "s'haurà intervingut en totes les escoles amb fibrociment" que hi ha a la Comunitat Valenciana.

"Quan vam accedir al govern ens trobem amb 212 centres en aquesta situació, hem retirat el fibrociment en 128 i ara mateix hi ha actuacions en 13 més i la resta estan totes planificades amb els projectes fets i eixint a licitació. Durant tot l'any 2019 haurem intervingut en tot el cens d'escoles amb fibrociment".

Així ho ha destacat el titular d'Educació del Consell, en una entrevista amb Europa Press, en ser preguntat sobre la situació de les infraestructures escolars a la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, Marzà ha asseverat que "el curs que ve es començarà a veure que tot el que s'ha iniciat està funcionant".

El conseller ha recalcat que l'actual equip d'Educació es va trobar que un 67% de centres que han demanat "o rehabilitació integral o nova construcció o una actuació profunda", la qual cosa ha qualificat de "barbaritat perquè vol dir que en 20 anys no va haver-hi una planificació eficaç", ha dit en al·lusió als anteriors governs 'populars'.

"Nosaltres --ha continuat-- hem anat a l'urgent, als llocs on els xiquets no estan en condicions dignes, a retirar fibrociment, als quals estan en centres íntegrament en barracons, les reformes dels quals es troben o acabades o iniciant-se o en licitació; estem avançant moltíssim".

NOUS IES

En la mateixa línia, ha incidit que també s'està parant esment a les necessitats d'escolarització. "Estem construint nous instituts, per exemple a València, on feia anys que no es planificava a llarg termini".

I ha reivindicat: "Hi ha més de 600 actuacions, 18 centres acabats i en construcció i un nou instrument, el Pla Edificant, que suposa que ara mateix he signat ja resolucions per valor de més de 120 milions d'euros" per a dur a terme intervencions i millores en centres educatius de diversos municipis.

"L'últim govern del PP va adjudicar 15 milions en construccions educatives i nosaltres en 2017 passem dels 60 i enguany, solament en resolucions d'Edificant, portem 120 milions més totes les obres que estem executant i certificant".

Finalment, sobre les crítiques pels terminis d'execució d'alguns projectes, ha fet notar: "Estem anant rapidíssims enfront de com anàvem, però com no som triomfalistes, volem anar encara millor".

Arxivat a:

Destacats