Marzà diu que la llibertat de centre està garantida des que governa el Botànic i hi ha més docents en la concertada

Guardar

marza_ep
marza_ep

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assegurat aquest dimecres que des que governa en la Comunitat Valenciana el Consell del Botànic està garantida la llibertat dels pares de triar centre educatiu i, a més, hi ha més professorat en l'ensenyament concertat.

Marzà ha realitzat aquestes declaracions davant els mitjans en la seua visita a l'innovador pati del CEIP Enric Soler i Godes de Castelló, juntament amb l'equip directiu i representants de l'AMPA, en ser preguntat si "en la renovació dels concerts educatius de Primària es garantirà la llibertat d'educació".

Sobre aquest tema, el titular d'Educació ha subratllat que la llibertat de triar centre dels pares està garantida, "doncs, de fet, les famílies són les que trien quin centre volen", i ha recordat que abans d'arribar al govern hi havia col·legis "que triaven quines famílies volien tindre i no eren les famílies les que triaven els centres".

En aquest aspecte, ha comentat que alguns centres donaven punts extres a qüestions relacionades amb el model socioeconòmic de les famílies i acabaven triant quin tipus de família volien tindre, "sobretot centres privats concertats". "Això s'ha acabat, perquè ara totes les escoles donen els mateixos punts, totes tenen els mateixos criteris, per tant, totes les famílies tenen les mateixes oportunitats de triar escola i l'exerceixen".

Així, ha explicat en aquest sentit que més del 90 per cent de les famílies entren en les dues primeres opcions que trien.

D'altra banda, el conseller ha destacat que ara hi ha més professorat en l'educació concertada que quan van arribar a la Generalitat "perquè atenen un altre tipus de població i necessiten més professorat d'educació especial, d'audició i llenguatge i de compensatòria que abans no tenien i ara sí".

"Nosaltres hem donat les mateixes oportunitats a xiquets que van a un centre que a un altre i això implica baixar la ràtio, augmentar el número de professorat o pagar retards a treballadors de la concertada, i hem posat en valor l'escola pública quant a innovació", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats