Martínez: "Enfront d'un PP que empobreix la Sanitat allí on governa, el Consell de Ximo Puig destina 435 milions d'euros a enfortir el sistema sanitari valencià"

Guardar

La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez
La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez

"Enfront d'un PP que empobreix la Sanitat allí on governa, el Consell de Ximo Puig destina en els Pressupostos de 2022 un total de 435 milions d'euros a enfortir el sistema sanitari valencià". Així ho ha assegurat aquest matí la portaveu socialista de Sanitat en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez, qui ha denunciat que "el PPCV s'atreveix a criticar a aquest Consell mentre el seu partit es dedica a deixar raquítics els sistemes sanitaris d'autonomies com Andalusia o Madrid en plena pandèmia". "Els sindicats estan cansats de denunciar els acomiadaments massius que protagonitza el PP en autonomies com Andalusia, amb una retallada de 8.000 treballadors de la Sanitat, o en la Comunitat de Madrid, que prescindirà de la meitat dels sanitaris de reforç Covid el 31 de desembre", ha assenyalat Carmen Martínez.

"A la Comunitat Valenciana també patírem durant anys les retallades del PP en la Sanitat Pública valenciana", ha lamentat Martínez. "Enfront dels 1.038 llocs de treball que va retallar Carlos Fabra entre 2011 i 2015, el Consell que lidera Ximo Puig ha augmentat la plantilla de treballadors en un 28% des d'eixe any", ha recordat la portaveu socialista, que ha afegit que, en total, "el nostre sistema sanitari compta amb 65.894 professionals, 14.341 més que en 2015".

"D'aquests 65.894 llocs de treball, 6.409 són places de reforç Covid-19, perquè aquest Consell sap que és ara quan els i les valencianes necessiten una Sanitat enfortida", ha explicat Martínez. "La ciutadania valenciana, i també l'espanyola, ho té clar: quan governa el PP, la Sanitat pública es tira a tremolar", ha afirmat.

Així mateix, Martínez ha destacat que "el PP és la pura imatge del cinisme", perquè "és vergonyós que a la Comunitat Valenciana s'atrevisquen a criticar la gestió d'un Consell que inverteix en el seu sistema sanitari, i en la resta d'Espanya apliquen les seues polítiques d'afebliment de la Sanitat". "El Consell de Ximo Puig ha duplicat les inversions en Sanitat de 2021 a 2022, i ha multiplicat per 6,5 la quantitat que el PP va destinar a aquest efecte en els seus últims Pressupostos, i aquesta és una realitat que el PP no pot suportar", ha lamentat Martínez, qui ha demanat al PPCV que "deixe l'oportunisme polític i siga responsable en uns moments difícils com els actuals".

Destacats