Martínez, en el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi: "Amb el Consell de Ximo Puig, la salut mental ha passat d'assignatura pendent a qüestió prioritària"

Guardar

La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez
La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez

La secretària de Sanitat i Salut Mental del PSPV-PSOE, Carmen Martínez, ha afirmat hui que "amb el Consell de Ximo Puig, la salut mental ha passat d'assignatura pendent a qüestió prioritària". Així s'ha pronunciat Martínez en el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, destacant que "el compromís del Consell de Ximo Puig amb la salut mental dels valencians i de les valencianes és indiscutible".

En aquest sentit, la secretària de Sanitat i Salut Mental del PSPV-PSOE ha posat com a exemple el Pla de Salut Mental aprovat recentment pel Consell de Ximo Puig: "Un programa pioner en la Comunitat que destinarà 70M€ fins a 2027 i que incorpora 280 mesures d'impacte amb una especial prioritat per a xiquets, adolescents i joves, entre elles, una xarxa de deu hospitals de dia d'atenció infantil i juvenil", ha detallat Martínez. "A més, el Pla de Salut Mental permetrà la contractació de 270 professionals", ha afegit la dirigent socialista.

Així mateix, Martínez ha posat en valor "el programa d'aprenentatge d'educació socioemocional destinat al personal docent valencià, que es posarà en marxa coincidint amb aquest inici de curs en la Comunitat". "D'altra banda, el Consell de Ximo Puig i les universitats valencianes han iniciat la Comissió Interuniversitària de Salut Mental de la Comunitat per a abordar, de manera conjunta, la salut mental entre els universitaris i les universitàries", ha especificat la secretària de Sanitat i Salut Mental del PSPV-PSOE.

"Enfront dels qui continuen retallant en sanitat i salut mental de manera sistemàtica, el Consell de Ximo Puig mostra la seua aposta decidida per aquesta matèria", ha valorat la dirigent socialista. "Els socialistes valencians estarem sempre del costat de la ciutadania per a atendre, junts i juntes, a les seues demandes i preocupacions", ha conclòs Carmen Martínez.

Arxivat a:

Destacats