Martínez: "El mateix PP amb cinc exconsellers de Sanitat imputats no pot donar lliçons d'honorabilitat i bon ús dels recursos"

La portaveu de Sanitat del Grup Socialista en Les Corts Valencianes recorda que el PP "es llança a l'atac sobre una sentència que ni tan sols és ferma i contra la qual cap recurs"

Guardar

La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez
La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez

La portaveu de Sanitat del Grup Socialista en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez, ha considerat hui que "el mateix Partit Popular amb cinc exconsellers de Sanitat que van ser imputats per diversos delictes, i alguns d'ells fins i tot en la presó, no pot donar lliçons d'honorabilitat i bon ús dels recursos públics". Així ho ha afirmat Martínez en resposta a les declaracions del portaveu de Sanitat del PP en el Parlament valencià, José Juan Zaplana, a qui ha instat a "deixar les lliçons de moral dels diumenges i dedicar la resta del dia a llegir bé la sentència a la qual es refereix, que no és ferma i contra la qual cap recurs".

"El Partit Popular tracta de fer-nos oblidar que la pandèmia va ser una situació sobrevinguda que va afectar a totes les administracions i davant la qual en la Comunitat Valenciana es va desplegar un treball conjunt intensíssim per a garantir la salut de tots i totes", ha afirmat la diputada socialista. En aquest sentit, ha criticat que "el senyor Zaplana tracte d'ocultar que s'han donat sentències similars també en altres comunitats autònomes on governa el seu partit", davant una situació sanitària "difícil de gestionar".

Així mateix, ha considerat "de justícia" reconéixer que "el Consell de Ximo Puig va remoure cel i terra des del primer dia per a fer-se amb el material de protecció necessari per a protegir el personal sanitari i la ciutadania". "Fruit d'aqueix esforç, vam ser la primera comunitat autònoma a aconseguir aquest material en grans quantitats, cosa que no va semblar molestar tant al PP quan els seus dirigents autonòmics d'altres comunitats corrien a fer-se fotos amb els enviaments", ha recordat. "S'ha fet tot el possible i l'impossible per protegir les persones, fins i tot en els moments en els quals altres veus reclamaven que l'economia estiguera per damunt de la salut", ha afegit Martínez.

"I resulta més vergonyós que res que siga precisament el Partit Popular el que decideix tractar de donar lliçons sobre la gestió dels recursos públics en Sanitat, quan té un rosari d'excàrrecs imputats i en la presó per desviar fons o ficar la mà on no tocava", ha destacat la portaveu socialista. "Menys lliçons d'honorabilitat i més treball", ha conclòs.

Destacats