Maria José Catalá i Carlos Mazón posen en valor la força del municipalisme en la 16 Assemblea de la FVMP

L'alcaldessa de València reivindica el municipalisme com la política que transforma el dia a dia i reclama un millor finançament local i millorar la mobilitat del transport públic

Guardar

16 Assamblea de la FVMP on ha sigut triada com a nova Presidenta Rocío Cortés.
16 Assamblea de la FVMP on ha sigut triada com a nova Presidenta Rocío Cortés.

L'alcaldessa de València, Maria José Catalá, ha reclamat un millor finançament local dels ajuntaments i la necessitat d'abordar una millor mobilitat, en concret, el transport públic. Així, ho ha apuntat en la seua intervenció en l'Assemblea de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies que ha tingut lloc en Fira València on Rocío Cortés ha sigut triada la nova Presidenta.

En paraules de Catalá, la nova presidenta afrontarà molt bé el tema de la despoblació. I és que és l'alcaldessa de Requena és el municipi més gran en extensió i amb un gran nombre de pedanies.

L'alcaldessa ha volgut insistir en la importància de la veu dels alcaldes i les alcaldesses per a fer un front comú i apostar pel lideratge de la Comunitat Valenciana independentment de les ideologies de cada partit. "La nostra veu s'ha d'escoltar i cal evitar les ingerències d'altres institucions", ha assenyalat la primera edil.

Per a l'antic President i alcalde d'Elda, Rubén Alfaro, ha tingut paraules d'agraïment per la seua gestió durant aquests 8 anys. Paraules en les quals han coincidit tots els portaveus de la Federació de tots els partits que han coincidit a reconéixer el consens en aquest organisme independentment dels partits i les ideologies.

Nova Etapa de la FVMP

La candidatura única de l'alcaldessa de Requena, Rocío Cortés, ha sigut proclamada quasi per la totalitat dels assistents amb sol 15 abstencions. La nova Presidenta de la FVMP ha tingut paraules d'agraïment a l'expresident, Rubén Alfaro, i ha confessat sentir-se molt agraïda al seu partit i a tota l'assemblea.

"Vull agrair els suports de tots i la presentació d'una única candidatura d'unitat, de diferents partits de diferents espectres polítics. Ens diferencien moltes coses però això no ens impedeix defensar i ajudar com són els nostres ajuntaments." ha assenyalat. Cortés en el seu discurs d'investidura ha apostat per una FVMP que tinga una escolta activa i permanent i que siga ràpida en la seua resposta. De la mateixa manera, considera vital captar fons europeus i retindre el talent.

Ferma aposta pel municipalisme del President Carlos Mazón

El President de la Generalitat, Carlos Mazón, ha sigut l'encarregat de tancar l'acte de la 16 Assemblea de la FVMP. En el seu discurs, Mazón ha posat en valor la força del municipalisme d'on ell ve i ha confessat que ser President de la Diputació d'Alacant va ser un gran honor. "Em consten esforços i potser la defensa del municipalisme sempre avança a poc a poc i em sent hereu d'eixa tradició de seguir donant suport cada vegada més, us puc assegurar que el major honor és ser President de la Diputació d'Alacant i durant aquests últims 4 anys hem realitzat la major inversió", ha assenyalat.

Precisament ha posat en valor els molts acords que han eixit de la Diputació d'Alacant no per majoria sinó per la unanimitat de totes les forces polítiques. Ha animat a l'apoderament d'aquests ens i a invertir temps en el municipalisme. A la nova Presidenta li ha demanat crítica i ha assegurat que comptaran amb el seu suport personal. "Aneu a comptar amb tot el respatler personal, institucional i pressupostari", ha manifestat el President.

Per a concloure, el President ha volgut tancar l'acte amb un "Viva al Municipalisme" en una jornada on el consens ha sigut unànime entre tots els assistents entre els quals es trobaven els Presidents de les Diputacions Provincials, l'alcalde d'Alacant, l'alcaldessa de València i nombrosos alcaldes de municipis de tota la Comunitat Valenciana.

Destacats