Marcos: "Les unitats de bombers que s'envien als incendis són de 4 persones i no de 6"

Assegura que "la gestió de les emergències a la Comunitat Valenciana és marketing i publicitat perquè a la falta de personal s'uneix que els vehicles i les autobombes estan obsoletes"

Guardar

Verónica Marcos, amb representants dels sindicats de bombers forestals de la Comunitat Valenciana
Verónica Marcos, amb representants dels sindicats de bombers forestals de la Comunitat Valenciana

La diputada del GPP, Verónica Marcos, ha denunciat que "les unitats de bombers forestals que s'envien als incendis estan incompletes, ja que cada unitat ha d'estar formada per 6 persones i en el millor dels casos hi ha 4. Però el pitjor és que ni tan sols les de reforç van al complet".

Verónica Marcos s'ha reunit amb representants dels sindicats de bombers forestals de la Comunitat Valenciana en la qual li ha transmés que "se senten enganyats pel Consell de Puig, ja que no s'han complit cap de les promeses laborals que els van fer".

En aquest sentit, la diputada popular ha afirmat que "la gestió de les emergències en la Comunitat Valenciana és pur marketing i publicitat perquè a la falta de personal s'uneix que els vehicles i les autobombes tenen la majoria d'ells més de 20 anys".

En aquest sentit, Verónica Marcos ha recordat que "la falta de sensibilitat i el menystinc del Consell de Puig amb aquest col·lectiu, que és tan important, necessari i essencial. Primer els van prometre ser personal de la Generalitat Valenciana amb la creació de l'Agència Valenciana de Seguretat i després que formarien part de la Societat Valenciana de Gestió Integral d'Emergència (SGISE). A aquesta inestabilitat laboral que cal unir la falta de formació pel desmantellament de l'IVASPE".

Verónica Marcos ha defensat "la creació de l'Estatut dels bombers forestals i que s'establisca un tercer alterne parell poder disposar de professionals durant tot l'any, ja que la seua labor no sols està en els incendis, sinó també en altres catàstrofes com a inundacions, nevades o qualsevol altra catàstrofe climàtica".

Destacats