Marciano Gómez exigeix al Ministeri de Sanitat que mantinga el MIR únic per a tota Espanya

El conseller de Sanitat ha reivindicat aquesta postura davant les informacions que durant els últims dies apuntaven a una possible descentralització de MIR

Guardar

El conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Marciano Gómez. Imatge de Rober Solsona
El conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Marciano Gómez. Imatge de Rober Solsona

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha exigit hui al ministre de Sanitat que mantinga el "MIR únic per a tota Espanya i no implante una descentralització en la seua gestió que suposaria una nova desigualtat entre espanyols".

Gómez ha fet aquestes declaracions després d'assistir a la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, celebrada hui mitjançant videoconferència, en la qual el ministre de Sanitat, José Miñones, s'ha compromés a atendre la reivindicació del conseller i de la resta de consellers de les comunitats autònomes davant informacions que durant els últims dies apuntaven a una possible descentralització del MIR.

El conseller de Sanitat ha afirmat que el debat "no hauria d'estar en si trossejar o no la formació especialitzada, sinó a crear el nombre suficient de places per a donar el servei òptim als ciutadans. La sanitat requereix certitud i cohesió i no de més desigualtats entre Autonomies per a separar a Espanya".

En aquest sentit, ha reiterat, una vegada més davant el ministre, la seua reivindicació del necessari increment de places de formació sanitària especialitzada "per a donar resposta a la necessitat urgent de metges en tota Espanya i particularment a la Comunitat Valenciana".

La reunió del Consell Interterritorial ha abordat, a més, altres temes com la distribució de Fons entre comunitats autònomes per a estratègies enfront de malalties rares i malalties neurodegeneratives, així com per a la millora del Sistema d'Informació del Sistema Nacional de Salut, els criteris per a la distribució de crèdit per a l'obtenció de plasma o per a l'ampliació de la cartera comuna de serveis de salut bucodental, entre altres.

Destacats