Marciano Gómez: "El nou equip va a desenvolupar una labor orientada a millorar l'atenció sanitària de la població adscrita a aquest departament"

El conseller de Sanitat ha presentat als membres del nou equip directiu del departament de salut València-Clínic-Malva-rosa

Guardar

 Presentació del nou equip directiu del departament de salut València Clínic Malva-rosa
Presentació del nou equip directiu del departament de salut València Clínic Malva-rosa

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha presentat al nou equip directiu del departament de salut València-Clínic-Malva-rosa, "un equip format per professionals amb àmplia experiència, que coneixen bé aquest hospital i les necessitats assistencials del departament de salut", ha afirmat. "Desenvoluparan una labor molt important orientada a millorar l'atenció sanitària de la població adscrita a aquest departament", ha ressaltat.

A més, Marciano Gómez ha recordat la importància de "posar al capdavant dels departaments de salut a persones que coneixen bé el funcionament de cada àrea i que tenen una visió global del departament". En aquest sentit, ha destacat que "totes les persones que engloben aquest equip han demostrat una àmplia trajectòria que els avala com a professionals de gran prestigi en l'àmbit sanitari".

El nou equip directiu està format per Álvaro Bonet Pla, que continua al capdavant de la gerència. A més, Ana Isabel Arizón Benito, qui fins ara ocupava una sotsdirecció mèdica, es farà càrrec de l'adreça mèdica. Ana Sanmartín Almenar continuarà ocupant l'adreça mèdica d'Atenció Primària; José Luis Domingo Jiménez, l'adreça d'infermeria del departament; Cintia Borja Herrero, l'adreça d'infermeria d'Atenció Primària.

Obres d'ampliació de l'Hospital Clínic

Durant l'acte, el conseller ha visitat les obres d'ampliació de l'Hospital Clínic per a conéixer de primera mà el desenvolupament de les fases 1 i 2, que s'estan duent a terme de forma paral·lela.

La fase 2 comporta les obres que conformen el conjunt d'edificis de les noves consultes externes, i que seran les primeres a finalitzar i començar a funcionar. Aquestes instal·lacions s'han construït sobre l'antiga Escola d'Enginyeria Tècnica Agrícola, de la qual s'ha conservat l'estructura de l'edifici central, protegit pel seu interés patrimonial, el qual posseeix una altura de 4 plantes. A més, embolicant a aquest edifici central, s'han projectat dos edificis de menor altura, amb soterrani i planta baixa, i patis d'estil anglés que proporcionaran llum natural a les instal·lacions.

L'edifici albergarà 109 consultes externes, 82 llocs de l'hospital de dia, 65 espais per a tècniques, explicarà a més amb una cafeteria, amb un saló d'actes, aules de formació i docència, un nou SAIP, una nova unitat de treball social i la unitat de documentació clínica i admissió.

D'altra banda, la fase I, que actualment també està en obres, consisteix en la construcció d'un nou edifici d'hospitalització de huit altures. Aquest nou edifici consta de dos soterranis, planta baixa i huit altures, amb un total de 23.424 metres quadrats. Aquest edifici connectarà amb tots els nivells de l'edifici de consultes externes de la fase 2. Aqueixes connexions permetran la relació amb els edificis existents de la resta de l'hospital que es mantenen.

Aquest edifici de 8 plantes albergarà principalment sales d'hospitalització amb 181 habitacions i 28 llits de vigilància intensiva. Se situaran els serveis de farmàcia, rehabilitació, radiodiagnòstic, vigilància intensiva, hematologia, nefrologia, medicina interna-infeccioses, oncologia i pneumologia.

Destacats