Madrid recomana a Puig que es "mire" en la seua comunitat, on els hospitals de campanya "no es volen"

Guardar

comunidad madrid
comunidad madrid

El conseller d'Hisenda i Funció Pública de la Comunitat de Madrid, Javier Fernández-Lasquetty, ha recomanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que es "mire" a Madrid, on els hospitals de campanya "no es volen amb el vent".

"Faria bé de mirar-se en l'espill de Madrid perquè quan construeix un hospital per a la pandèmia no es vola amb el vent com li va passar als que va posar a València, en canvi l'Hospital Infermera Isabel Zendal ací està", ha assenyalat als mitjans en referència a les declaracions de Puig, qui ha dit que Madrid "no sembla que siga l'espill on mirar-se" a l'hora del repartiment de la Línia Covid d'ajudes a empreses i autònoms i en les quals ha acusat l'autonomia de fer "dúmping fiscal".

Lasquetty ha lliscat que en la Comunitat Valenciana "farien bé" de prendre les mesures que han seguit des de la Porta del Sol, ja que les decisions del Pacte del Botànic "han fet que li vaja molt malament en la pandèmia". "Des que va prendre el comandament executiu al juliol, té una mortalitat tres vegades major a Madrid", ha afegit.

El conseller ha rebutjat que hi haja 'dúmping' a Madrid, ja que "totes les autonomies tenen les mateixes regles" que "han permés als madrilenys abaixar impostos i als dirigents valencians pujar-los fins a tindre un dels IRPF i impostos de successions més alts".

"Al mateix temps, ha portat a la valenciana a ser la comunitat més endeutada amb un deute tres vegades major a la de la Comunitat de Madrid. Eixa és per tant la diferència entre una política liberal i una socialista com la que fa Puig", ha resolt.

Destacats