Llum verda a l'IX conveni col·lectiu de dependència amb pujades salarials per a 2019 i 2020

Guardar

Sistema valencià de dependència
Sistema valencià de dependència

Els sindicats UGT-PV i CCOO PV i les organitzacions de residències Lares CV i Aerte han segellat el nové conveni col·lectiu laboral per al sector privat de residències per a la tercera edat, serveis d'atenció a les persones dependents i desenvolupament de la promoció de l'autonomia personal en Comunitat Valenciana, amb vigència per a 2019 i 2020.

Els aspectes principals de l'acord són els increments salarials per als anys 2019 i 2020 i l'ampliació de l'àmbit funcional del conveni, detalla en un comunicat l'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat (Aerte).

En concret, les dues parts han acordat un increment total del 3,55% en els salaris del personal del sector. Aerte ha "intentat continuar millorant les condicions laborals dels professionals que treballen en el sector, des de la responsabilitat necessària de moment econòmic actual".

En el nové conveni de la dependència també s'ha modificat l'àmbit funcional, per a reflectir la realitat del conjunt d'entitats que treballen en el sector i donar-los una major seguretat jurídica.

En aquest context, Aerte destaca el compromís per totes les parts per a desbloquejar la situació i aconseguir un acord satisfactori, així com el treball del seu equip negociador, com ha expressat el seu president, José María Toro.

Destacats