Llopis, sobre eliminar les mascaretes en interiors: "Per què el 19 d'abril i no hui mateix si les dades són bones?"

El diputat de Cs demana conéixer els noms del comité d'experts i reforçar la prevenció amb tests en farmàcies i centres de salut

Guardar

El diputat de Cs en Les Corts valencianes Fernando Llopis
El diputat de Cs en Les Corts valencianes Fernando Llopis

"Per què s'elimina l'obligació de portar màscares en interiors el 19 d'abril i no hui mateix si les dades són bones?". Així s'ha pronunciat el diputat de Cs en Les Corts valencianes Fernando Llopis després de conéixer-se que el Consell de Ministres ha aprovat que es puga deixar de portar màscara de manera obligatòria dins de dues setmanes, una data que per al parlamentari és "massa vesprada".

"Potser el Govern sap, ja que, just el 18 d'abril, la incidència permetrà retirar la màscara i hui no?", ha qüestionat durant la defensa d'una Proposició No de Llei (PNL) de Cs per a suprimir l'ús de la màscara excepte en centres sanitaris i transport públic, alguna cosa que el partit liberal porta demanant des de fa diverses setmanes.

"No hi ha dades que demostren l'eficàcia d'aquest instrument de protecció ara mateix, sobretot perquè ningú sap tampoc qui formen part d'aqueix suposat comité d'experts que durant tota la pandèmia ha establit les restriccions", ha apuntat el portaveu de Cs en l'àrea de Sanitat qui, al seu torn, ha apostat per "continuar amb una certa prevenció".

Llopis, que ha celebrat la mesura per a acabar amb les màscares, ha recordat que "no es pot abaixar la guàrdia" i, en aquest sentit, ha assenyalat que "seria un greu error que deixe d'haver-hi tests en farmàcies i en centres de salut". "És imprescindible continuar treballant amb tota la informació possible per a poder anticipar-nos a possibles rebrots", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats