La Llei de Benestar Animal que endureix les penes per maltractament animal s'aprova aquest dilluns pel Consell de Ministres

La normativa aposta per cursos de tinença de gossos i el sacrifici zero

Guardar

Imatge d'un gos
Imatge d'un gos

El Consell de Ministres aprova, aquest dilluns, en segona volta, la llei de Benestar Animal que establirà un marc legal i pioner per a garantir els drets dels animals. Així, la normativa no sols aposta per impulsar una política de sacrifici zero, també per als animals domèstics, que tan sols es produirà per raons sanitàries; sinó que a més proposa cursos per a la tinença de gossos.

En aquest punt ja es va avançar que es tractaria d'un curs formatiu, completament gratuït, que serà obligatori fer abans de tindre gossos, independentment de la raça o les característiques físiques del ca. Encara es desconeix com seran aquests cursos, però la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, va assenyalar que "serien cursos de curta duració". A més, els i les responsables dels gossos, hauran de signar una assegurança de responsabilitat civil.

Una altra de les mesures que s'aplicaran amb aquesta nova normativa és l'enduriment de les penes per maltractament animal a través d'una reforma del Codi Penal. Així, la condemna se situa en 24 mesos de presó, encara que podria arribar fins als 36 si hi ha algun agreujant. Aquesta pena s'aplicarà quan es produïsca qualsevol tipus de maltractament animal cap a qualsevol animal vertebrat, per exemple, els senglars.

Així mateix, tots els animals de companyia hauran d'estar identificats per a lluitar contra l'abandó; i la cria dels mateixos estarà prohibida, excepte per a aquelles persones que estiguen registrades com a criadors.

Finalment, una altra de les mesures més cridaneres és, d'una banda, la prohibició de venda de gossos, gats i fures a les botigues d'animals, així com la seua exposició al públic amb finalitats comercials; i per un altre, la prohibició d'espectacles que provoquen mal o la mort als animals, com el tir al colomí o els circs amb animals.

Arxivat a:

Destacats