Lastra assegura que es derogarà la reforma laboral: "Ho farà el PSOE"

Guardar

Adriana Lastra, en el Congrés Regional del PSOE
Adriana Lastra, en el Congrés Regional del PSOE

La sotssecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha afirmat que el Govern derogarà la reforma laboral "i el farà el PSOE".

Lastra ha contraposat les maneres de gestionar les dues últimes grans crisis, la de 2008 amb un govern del PP en el qual "els treballadors van pagar els plats trencats malgrat no haver participat en la festa", i aquesta de la pandèmia, de la qual s'eixirà amb la derogació dels aspectes més lesius de la reforma laboral i amb pensions "dignes i garantides".

"Es van acabar els xantatges de la dreta i els contes de la por", ha dit Lastra, perquè és possible el "creixement just, una recuperació per a tots".

La dirigent socialista ha proclamat que el PSOE representa el "futur" d'Espanya, perquè cada "avanç" aconseguit s'ha produït amb els seus governs, enfront d'una dreta que "mai ha fet res per aquest país".

"Ningú recorda el que ha fet la dreta, perquè simplement no existeix", ha sentenciat la dirigent socialista en dirigir-se als socialistes extremenys, que aquest cap de setmana celebren el seu 13 Congrés Regional a Mèrida, on Guillermo Fernández Vara revalidarà el seu lideratge.

Es tracta del primer congrés d'una federació regional al qual assisteix la número dos del partit després del Congrés del passat cap de setmana a València en el qual Pedro Sánchez va renovar la seua executiva, al qual Lastra ha acudit amb un missatge a la militància, que és el de reivindicar "cada minut" dels 142 anys d'història del partit.

Una sotssecretària general que ha començat la seua intervenció en l'arrancada del conclave després d'abraçar-se amb Guillermo Fernández Vara, de qui ha dit que és una "sort" per als socialistes extremenys i d'Espanya comptar amb ell, i un "referent per a tots", i molt emocionada després de l'emissió d'un vídeo en record dels socialistes extremenys que han perdut la vida des de l'últim conclave regional.

Un vídeo que li ha llançat "damunt de sobte" tot el viscut en l'últim any i mig de pandèmia, en el qual hi ha hagut "molt de dolor", però també "molta resistència", sense temps a penes ni per a plorar, ha assenyalat.

Lastra ha recordat que un mes d'octubre com aquest es va produir la primera gran victòria massiva de Felipe González en unes generals en 1982, i també la fi d'ETA, en el que va ser una "victòria" per a tota Espanya però que es va produir, alguna cosa que també cal reivindicar, ha dit, sota la "responsabilitat" del PSOE, amb un lehendakari socialista i un govern i un ministre de l'Interior del PSOE com Alfredo Pérez Rubalcaba, el record del qual ha sigut rebut amb un fort aplaudiment entre els quasi 340 delegats i 500 convidats que conformen aquest congrés.

142 ANYS D'HISTÒRIA

I és que, ha continuat, resulta "difícil" trobar una data que no siga important per al PSOE després de 142 anys de trajectòria, al mateix temps que subratllat que "cada vegada que els ciutadans" han necessitat als socialistes, han "sigut ací per a poder canviar les coses i transformar les realitats".

Per això, ha reclamat als socialistes que reivindiquen "cada minut de 142 anys de lluita de vida, per la democràcia, la llibertat i la igualtat", que és el "nord i la guia" del partit, així com reivindicar "cada gota de sang i cada llàgrima" abocada en el camí.

I és que, ha assenyalat, el PSOE està unit pels valors de la solidaritat i justícia social, i està "al servei d'Espanya", per això "tampoc hi ha hagut una força política capaç d'unir a tantes persones".

Així mateix, mentre que la dreta "mai ha fet res per aquest país", els socialistes són els qui han impulsat l'educació pública, l'entrada a la UE, el sistema públic de pensions, la llei d'interrupció voluntària de l'embaràs, la llei del matrimoni homosexual, la del canvi climàtic o la de l'eutanàsia, i altres "tantes" com l'ingrés mínim vital, la llei contra la violència de gènere i ara la del "només sí és sí".

"Tot el bo que li ha passat a aquest país l'hem fet nosaltres", ha manifestat Lastra, qui així mateix ha assenyalat que cadascun d'aquests avanços va tindre el seu origen en un congrés com el que se celebra aquest cap de setmana a Mèrida.

Enfront d'això, una dreta que parla dels treballadors però es mostra en contra dels drets laborals. "Cal ser miserable per a no voler apujar el salari mínim als treballadors", ha sentenciat.

Així mateix, ha preguntat "com pot ser que algú que se li òmpliga la boca de patriotisme votara en contra de l'estat d'alarma, que era l'únic recurs que teníem per a protegir-nos del virus", ha dit la dirigent socialista, qui ha sentenciat que no li ho perdonarà "mai".

Destacats