Les universitats plantegen a la Generalitat la vacunació del seu personal

Guardar

Estudiants universitaris durant la realització d'un examen
Estudiants universitaris durant la realització d'un examen

Les universitats públiques de la Comunitat Valenciana han plantejat a la Generalitat la vacunació del seu personal contra la Covid-19 dins del procediment per a immunitzar als treballadors del sector docent. Per això, ofereixen, a més, els recursos sanitaris propis dels quals disposa cada institució d'educació superior, la qual cosa contribuiria a "alleugerir" el procés general.

Els rectors i rectores han expressat aquestes qüestions en sengles cartes remeses a les conselleres de Sanitat i Universitats, Ana Barceló i Carolina Pascual. A aquesta última ja li havien traslladat de manera verbal aquesta possibilitat en les reunions setmanals que mantenen universitats i administració, han explicat a Europa Press fonts universitàries.

En primer lloc, les missives --signades per la màxima responsable de la Universitat de València, Mavi Mestre, com a presidenta de torn de la Conferència de rectors de les universitats públiques valencianes-- plantegen la conveniència d'incloure, quan corresponga i hi haja dosis suficients, als treballadors dels campus, tant professorat com administració i serveis (PAS), en el procés de vacunació del personal docent, és a dir, que de manera coherent s'aborde la plantilla docent de totes les etapes educatives.

I a més, els rectors i rectores, independentment dels espais que ha posat a la disposició de la Generalitat des de l'inici de pandèmia, ofereixen el seu personal sanitari.

PROTOCOLS

En aquest sentit, fonts universitàries recorden que aquestes institucions compten per llei amb serveis mèdics propis i amb protocols, ja que realitzen cada any --també el de la Covid-- la campanya de vacunació, com la de la grip d'aquest hivern.

En cas que es duga a terme la vacunació del personal universitari d'aquesta manera, les mateixes fonts calculen que aconseguiria a aproximadament unes 20.000 persones, que, per tant, no estarien en les cues d'altres espais de vacunació i permetrien alleugerir el procés general d'administració de vacunes.

Destacats