Les presidències dels parlaments es reunixen Saragossa per a parlar de la cohesió europea

Guardar

presidencias_corts
presidencias_corts

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, participarà este cap de setmana en la reunió del plenari de la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics (COPREPA), que se celebrarà a Saragossa, al Palau de l’Aljaferia, seu de les Corts d’Aragó. L’objectiu de la reunió és revisar els acords de la conferència en les tasques marcades a desenvolupar pels parlaments autonòmics a principis d’any, en la reunió celebrada a les Illes Canàries i el resultat de la trobada a Aragó s’expressarà en un document conjunt, que sota el títol de Declaració de Saragossa, es farà públic dissabte després del plenari, al que estan convocades les presidències de totes les cambres autonòmiques de l’estat espanyol i que, de moment, ja n’han confirmat la seua participació huit assemblees.

Entre els temes que tractaran, el President Morera ha avançat que es parlarà i molt de la situació de la cohesió europea, en perill per les retallades als fons que vol aplicar la Unió. Cal recordar que les Corts Valencianes han estat dels primers parlaments de l’estat en signar el document “Aliança per la Cohesió”, promogut des del Comitè Europeu de les Regions pel seu President, Heinz Karl-Lambertz i que fa unes setmanes rubricà el President Morera en una visita a Brussel·les.

La despoblació, les polítiques europees per a la igualtat i el progrés, la transparència de les institucions públiques, la participació directa dels parlaments regionals europeus en la presa de decisió en temes transcendents i la defensa de la pluralitat i la diversitat com un valor de la Unió Europea, són postures comunes que defensen els parlaments autonòmics i que treballen conjuntament en les seues reunions estatals i també europees.

Esta és la quarta trobada de presidències de parlaments autonòmics en el que va d’any, sent la primera en Santa Cruz de Tenerife, on el President de les Corts va cedir la presidència anual de COPREPA a la seua homòloga canària, Carolina Darias. Posteriorment, els presidents han fet reunions de treball a Mérida i Valladolid. La trobada de Saragossa, també servirà de prèvia a l’Assemblea General de la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE), que se celebrarà el 21 de novembre al Parlament Regional de les Açores (Portugal) i on també participaran els presidents i presidentes de les diferents cambres autonòmiques.

Cal destacar que el President Morera forma part de la comissió permanent de COPREPA per la seua condició de President de la conferència en l’any 2017 i, a més a més, participa en la permanent de CALRE per ser coordinador del grup de treball sobre la diversitat cultural i lingüística a Europa, que presentarà pròximament les seues conclusions a l’assemblea general de la conferència europea.

Arxivat a:

Destacats