Les pensions mínimes i no contributives pujaran un 3% en 2022

Guardar

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero
La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha anunciat aquest dijous que les pensions mínimes i no contributives pujaran un 3% en 2022.

La resta de pensions es revaloraran en funció de la inflació mitjana dels dotze mesos anteriors que es registre al novembre d'enguany, tal com recull la reforma de pensions que actualment es tramita en el Congrés, per la qual cosa els PGE no recullen la xifra en què pujaran en 2022.

Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari que ha aprovat el projecte de llei de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2022, ha explicat que la partida de pensions comptarà l'any vinent amb un import de 171.165 milions d'euros, un 4,8% més en termes agregats respecte a 2020.

La ministra ha assenyalat que la revaloració de les pensions es deslliga a partir d'ara dels Pressupostos perquè evolucionen segons el cost de vida, segons la reforma de les pensions acordada entre el Govern i els agents socials, que segueix les recomanacions del Pacte de Toledo.

Montero ha assenyalat que es transferiran 4.400 milions d'euros addicionals per les despeses impròpies que assumeix la Seguretat Social i ha anunciat a més que l'Indicador Públic de Rendes amb Efectes Múltiples (Iprem), emprat com a referència per a beques i altres ajudes, pujarà en 2022 un 2,5%.

Destacats