Les obres de la Línia 10 de Metrovalencia obliguen a tallar temporalment l'avinguda Antonio Ferrandis en l'encreuament amb Amado Granell

La calçada quedarà inutilitzada per a tornar a col·locar els carrils retirats en 2015 entre el 2 i el 17 d'abril

Guardar

l10 obras
l10 obras

Les obres que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) realitza per a condicionar el traçat en superfície de la Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia obligaran a tallar el trànsit en l'encreuament entre l'avinguda Antonio i Ferrandis i l'avinguda Amado Granell, entre el 2 i el 17 d'abril.

Les obres d'adequació i instal·lació del carril d'enllaç entre les plataformes tramviàries ja construïdes en Antonio Ferrandis i Amado Granell obliguen a ocupar temporalment la calçada en aquest punt i establir itineraris alternatius per a possibilitar la circulació de vehicles.

Amb la finalitat d'informar i garantir la mobilitat en la zona, FGV, en col·laboració amb l'Ajuntament de València, ha senyalitzat els punts afectats, en els quals s'indiquen els itineraris alternatius establerts.

El carril existent en aquest punt d'encreuament va ser retirat l'any 2015 per a afavorir la circulació de vehicles i davant la previsió de no reprendre aquest projecte. Ara, amb l'execució de les obres de Línia 10 per a la seva posada en servei en 2022 és necessari la seua instal·lació, connectant els trams existents i ja construïts.

Aquests treballs formen part de les actuacions de condicionament de la superestructura de via, arquitectura i equipament de la Línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret), corresponents al tram en superfície, des de la sortida del túnel en la rampa d'Amado Granell fins al barri de Natzaret, pressupostades en més de sis milions d'euros.

Les actuacions previstes en aquest projecte també contemplen la construcció en el barri de Natzaret del dipòsit provisional per a les unitats tramviàries que circularan per aquesta prolongació de l'actual xarxa de Metrovalencia.

Els treballs d'arquitectura en les parades de superfície inclouen el condicionament i equipament de les marquesines, així com les instal·lacions elèctriques i il·luminat comunicacions, peatge i informació al viatger i la urbanització de les àrees afectades per l'obra.

El projecte de construcció del conjunt d'aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

La Línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l'oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

Arxivat a:

Destacats