Les mesures de Cs per a impulsar la natalitat a la Comunitat: tractaments de fertilitat gratuïts i descomptes en l'IRPF

María Quiles demana permisos laborals específics per a les dones en processos de reproducció assistida

Guardar

La diputada de Ciutadans María Quiles
La diputada de Ciutadans María Quiles

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) a Les Corts Valencianes ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual planteja una sèrie de mesures amb l'objectiu d'impulsar la natalitat en la Comunitat Valenciana. Entre altres qüestions, la proposta, presentada per la diputada María Quiles i per la portaveu adjunta del grup liberal Merche Ventura, demana que es garantisca la gratuïtat dels tractaments de fertilitat per a les dones amb patologies que puguen posar en risc la seua capacitat de gestar i regular el tram autonòmic de l'IRPF per a compensar les despeses de les famílies que hagen hagut de recórrer a tècniques de reproducció assistida en clíniques privades.

Tal com ha recordat la diputada liberal María Quiles, "Espanya s'enfronta a un repte demogràfic que cada any es torna més insostenible, amb una de les taxes de natalitat més baixes d'Europa" i ha assenyalat que "només en la Comunitat Valenciana, el nombre de xiquets nascuts ha disminuït en més de 15.000 xiquets en els últims deu anys". "Aquestes xifres evidencien l'envelliment progressiu que pateix la població valenciana i que, en tot el país, pot portar a un col·lapse demogràfic per a 2050 si no es prenen les mesures de reversió adequades", ha afegit.

Per a la portaveu de Cs en l'àrea d'Igualtat i Política Social, la clau per a revertir aquesta situació és "apostar per vertaderes polítiques de conciliació i planificació familiar". Per això, la iniciativa de la formació liberal contempla també reduir la llista d'espera per a accedir a tractaments de reproducció assistida en la sanitat pública valenciana "amb l'objectiu que totes les dones puguen accedir al tractament de manera gratuïta" així com garantir que cap dona pateix discriminació en l'accés a aquests tractaments per motius d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Finalment, Cs també ha demanat al Parlament valencià que inste el Govern central a establir un permís laboral retribuït perquè les dones no vegen perillar el seu lloc de treball mentre se sotmeten a un procés de reproducció assistida.

Arxivat a:

Destacats