Les esmenes parcials als pressupostos se sotmeten aquesta setmana a debat en la comissió d'Hisenda de les Corts

Guardar

pleno-corts-mampara
pleno-corts-mampara

La llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2021 continua avançant en la seua tramitació i se sotmetrà aquesta setmana a debat en la Comissió d'Economia, Pressupostos i Hisenda, on es tractaran les esmenes parcials.

Aquest dilluns, dimarts i dimecres, els membres de la comissió debatran les esmenes parcials a la proposta per a l'any vinent, que va iniciar la seua marxa enmig d'una polèmica entre el conseller Vicent Soler i la vicepresidenta, Mónica Oltra, respecte a les línies de la Conselleria d'Igualtat.

A la fi d'octubre, tots dos van protagonitzar un desacord relacionat amb el pressupost del departament que dirigeix Oltra que va acabar amb una correcció d'errors que reordenava el pressupost per a 2021 de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat. Així mateix, Soler es va comprometre a incloure els 21 milions que demanava en el pròxim exercici.

Una mica més d'un mes després, i amb un ambient de "normalitat millorada" en el Consell, en paraules d'Oltra, els comptes passen el penúltim tràmit abans de la seua aprovació.

El pressupost arriba a aquesta etapa de la tramitació parlamentària després d'haver superat folgadament el debat de les esmenes a la totalitat, que només van presentar Vox i el PP i que van ser rebutjades amb els 52 vots del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) i els 18 de Ciutadans.

La formació que lidera Toni Cantó ha adquirit protagonisme en els últims mesos a causa de la seua negociació amb el Consell per a "millorar" els comptes. Al contrari que en el Congrés dels Diputats, on ja han anunciat que no votaran a favor, Ciutadans no ha definit encara el sentit del seu vot en el cas valencià.

Durant el debat de les esmenes a la totalitat, la diputada Ruth Merino (una de les components de la comissió) va explicar: "No ens agraden els pressupostos, no són suficients per als canvis estructurals de gran importància que necessitem però en un moment tan excepcional hem preferit intentar participar per a millorar-los des de la humilitat, sense estar absorts en aquesta bambolla, i facilitar la vida als ciutadans".

EL PLE, LA SETMANA SEGÜENT

Els comptes de 2021 del Consell segueixen així els passos de la llei d'acompanyament, que ja va passar per la comissió fa dues setmanes, abans d'arribar al ple per a la seua aprovació. La sessió, en la qual es debatran totes dues normatives, se celebrarà entre el 21 i el 23 de desembre.

Arxivat a:

Destacats