Les esmenes estrella de Baldoví: baixar l'IVA als instruments musicals i incrementar la subvenció a la FSMCV

A més, una de les esmenes elimina les festes taurines dins dels actes amb l’IVA reduït

Guardar

baldovi ep
baldovi ep

El diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, presenta dues esmenes més, en clau valenciana, perquè el territori valencià gose de més autonomia així com que els seus agents socials i culturals, en aquest cas, no disposen de més obstacles ni impediments com l'han fet fins ara. D'aquesta manera, les dues esmenes estrella de Baldoví pretenen abaixar l'IVA dels instruments musicals destinats a l'ensenyament del 21% al 10 de la mateixa manera que elimina dels tipus impositius reduïts els festejos taurins canviant-los pels serveis d'imatge personal, és a dir, perruqueries. "Sol·licitem la reducció de l'IVA General (21%) a l'IVA reduït (10%) per als instruments de música destinats a l'ensenyament, complint així amb el compromís adquirit per la majoria dels partits representats al Senat", "d'aquesta manera, els instruments s'inclourien dins del denominat IVA cultural", assegura Baldoví. "Els festejos taurins, considerats com una manifestació de crueltat i maltractament animal, no haurien d'estar gravats a un tipus reduït", insisteix Baldoví.

'Increment de 72.000€ per a la FSMCV'

D'altra banda, una de les apostes de Compromís sobre les bandes de música i el seu desenvolupament cultural en el nostre territori és incrementar la subvenció del Govern central a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) que avui dia té pressupostat un total de 8.000 euros. D'aquesta manera, l'esmena presentada per Baldoví a la secció 24 dels Pressupostos fixats per al Ministeri de Cultura fixaria una quantia de 80.000 euros de transferències corrents directes a la mateixa FSMCV. Tanmateix, la pujada que proposa Compromís per a la FSMCV incrementaria fins i tot en un total de mil respecte a la quantia actual sumant prop d'uns 72.000 més.

La FSMCV és una entitat sense ànim de lucre que té per objecte la unió entre les associacions que la integren per a promoure, difondre i dignificar l'afició, ensenyament i pràctica de la Música, potenciar l'associacionisme i proporcionar a la societat civil un mitjà de desenvolupament i articulació cultural. Actualment la FSMCV agrupa 557 societats musicals i les seues escoles de música (el 50% d'Espanya) amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Les societats musicals, presents en el 95% dels municipis d'Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i són el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana.

'Reducció de l'IVA a les perruqueries'

D'altra banda, també se sol·licita aquesta disminució a la prestació de serveis d'imatge personal, ja que "hi ha una sèrie de sectors econòmics basats en petites i mitjanes empreses que van veure incrementar injustament l'IVA de la prestació dels seus béns i serveis", passant est de suportar un IVA Reduït a passar a un tipus d'IVA General. "Això va provocar bé, l'augment dels preus de venda al públic, o bé un descens dels ingressos de l'empresari en assumir ells mateixos la diferència de l'IVA", comenta Baldoví respecte a la motivació de l'aplicació de l'IVA reduït (10%) a les perruqueries.

Arxivat a:

Destacats