Les diputacions de València i Castelló sumen forces per a guanyar eficiència amb els municipis

El president Gaspar rep al seu homòleg a Castelló, José Martí, en una reunió de treball per a compartir sinergies de gestió en la línia de modernitzar les institucions, eliminar burocràcia i consolidar l'autonomia municipal i l'objectivitat de les ajudes

Guardar

Toni Gaspar presidente Diputación Castellón foto_Abulaila (3)
Toni Gaspar presidente Diputación Castellón foto_Abulaila (3)

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i el de la Diputació de Castelló, José Martí, s'han reunit aquest dilluns en la seu central de la corporació valenciana amb l'objectiu de sumar forces per a guanyar eficiència en els municipis. En la trobada han participat els diputats de Cooperació Municipal de les dues institucions, Carlos Fernández Bielsa i Ximo Huguet.

Les diputacions de València i Castelló, que participen al costat de la Generalitat en el Fons de Cooperació Municipal, comparteixen la intenció de consolidar l'autonomia local i millorar el finançament dels municipis tant en la quantia de les ajudes com en la seua agilitat. A més d'aquesta eina que permet incrementar els recursos que arriben als ajuntaments, les dues institucions treballen per a compartir sinergies de gestió que redunden en benefici dels consistoris i els habitants de les dues províncies.

Els responsables de la Diputació de Castelló s'han interessat pel model de gestió de la corporació valenciana, amb la qual comparteixen la línia de treball encaminada a la municipalització i l'autonomia dels ajuntaments a l'hora de decidir el destí de les ajudes provincials, i l'obsessió del president Gaspar per millorar l'eficàcia administrativa amb l'eliminació de burocràcia.

En aquest sentit, durant la trobada s'han abordat assumptes com la simplificació de tràmits, l'elaboració de grans plans o convocatòries que recullen en processos més senzills i directes diferents línies d'ajudes, i l'oportunitat de bandejar definitivament de la gestió institucional la subjectivitat i el "concepte caciquil" que ha desaparegut de les dues corporacions en els últims anys.

Gaspar i Martí coincideixen plenament en la importància d'haver acabat amb la discrecionalitat en la concessió de les ajudes a ajuntaments, mancomunitats i ens socials, i també en què la modernització institucional és el repte present i futur. "Hem aconseguit que els municipis tinguen major liquiditat, que reben les ajudes en funció de criteris objectius i no del seu color polític i que els alcaldes i alcaldesses siguen els que decidisquen el destí d'aquestes ajudes per a millorar la vida dels seus veïns", ha assegurat el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, qui considera que "ara el repte és que la tramitació no siga cap obstacle i que la Diputació facilite als consistoris la recepció dels diners que els correspon de la forma més àgil possible, una cosa en la qual s'ha avançat molt en els últims dos anys".

Per part seua, José Martí ha destacat "l'estratègia efectiva i pràctica" que han adoptat les dues corporacions, basada en "una nova manera de concebre les diputacions i garantir als ajuntaments els recursos econòmics i tècnics que necessiten des de la intermunicipalitat, per damunt de virregnats". "Concebem la diputació com un ajuntament d'ajuntaments, però sobretot dels pobles xicotets d'interior que es beneficien de programes com els plans d'inversions i el Fons de Cooperació", ha afegit el president de la Diputació de Castelló.

Arxivat a:

Destacats