Les Brigades de la Diputació entren en el Consorci de Bombers

La presidenta del Consorci i vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, emfatitza el potencial del servei amb l'assumpció de 432 treballadors de les brigades

Guardar

Dos components de la brigada de la Diputació en tasques de vigilància
Dos components de la brigada de la Diputació en tasques de vigilància

El Consorci de Bombers de València ha assumit de manera efectiva el traspàs del personal de les brigades de la Diputació. Des de hui la plantilla subrogada, que ascendeix a 432 places, forma part del Consorci de Bombers, "que amb un total de 1.200 treballadors i treballadores reforçaran la prevenció i l'extinció d'incendis de la interfície urbanoforestal", ha subratllat la presidenta del Consorci i vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó.

Amigó també ha explicat que "es tracta d'una gran innovació, un model a seguir que proposem en centralitzar la prevenció i l'extinció". El Consorci de Bombers de València es converteix d'aquesta manera en pioner en sumar la prevenció i l'extinció amb personal especialitzat en la seua plantilla, convertint-se –a més– en un dels més grans d'Espanya.

La important tasca de reforç que suposarà l'increment de personal en matèria de prevenció per part de les brigades "comportarà també un acoblament de manera ordenada, amb una reorganització a mitjà termini per optimitzar els recursos, augmentar la capacitat del servei i enfortir els procediments", ha incidit Maria Josep Amigó.

Cal recordar que les competències dels bombers i les bomberes estan establertes per llei i l'accés a la categoria de bomber també està reglat mitjançant una oposició, per tant, la inclusió de les brigades al Consorci deu respectar escrupolosament el que marca la legislació vigent.

"Tenim un full de ruta clar per a redimensionar el Consorci de Bombers, que comença per una planificació organitzativa i administrativa que implique el millor futur i servei a la ciutadania", ha assegurat la presidenta del Consorci i vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó.

Aquest traspàs de treballadors de l'antiga Divalterra suposa l'últim pas previ al tancament definitiu de l'empresa pública iniciat l'any passat. A l'efecte, s'ha treballat per a realitzar un traspàs ordenat de personal i competències amb un doble objectiu: que els serveis de les Brigades continuen oferint-se des de la Diputació i el Consorci de Bombers, i que treballadors i treballadors mantinguen els seus llocs de treball en les mateixes condicions després de la subrogació dels seus contractes.

En aquest sentit i després de la celebració de la convocatòria de la taula de negociació en el Consorci de Bombers, la majoria de la plantilla de les brigades s'integra dins del Consorci, excepte vora un centenar de persones que van decidir acollir-se a baixes de manera voluntària.

Destacats