Les bases de Podem recolzen amb un 86% concórrer a les eleccions autonòmiques amb EUPV

Guardar

estañ_bases
estañ_bases

Les bases de Podem han recolzat per un 86,14% dels vots el preacord subscrit entre aquesta formació i EUPV per a concórrer conjuntament a les eleccions autonòmiques a la Comunitat Valenciana del 28 d'abril, davant del 12,03% que ha votat en contra i un 1,83% que s'ha abstingut.

En un comunicat, la formació morada ha detallat que la consulta s'ha produït telemàticament des de les 00.00 hores de l'1 de març fins a les 23.59 hores del 5 de març i han participat 3.817 persones.

D'aquesta manera, les dos formacions concorreran conjuntament a les eleccions autonòmiques, després que la militància d'EUPV ratificara també la setmana passada en la seua consulta el preacord subscrit amb Podem.

Sobre aquest tema, el secretari general de Podem, Antonio Estañ, s'ha mostrat convençut que aquest acord "enfortirà les polítiques del canvi a la Comunitat Valenciana, que han de mantindre's i ampliar-se la pròxima legislatura".

Així, ha incidit en el paper fonamental que tindrà la confluència per a "ampliar els horitzons del primer Acord del Botànic". "No podem quedar-nos a conservar l'aconseguit aquesta legislatura, hem d'abordar els debats centrals del nostre territori amb honestedat i valentia i anem a cridar a construir un futur digne per als valencians i valencianes", ha remarcat.

REDOBLAR L'APOSTA DEL BOTÀNIC

El secretari general de Podem ha ressaltat la importància de "redoblar l'aposta del Botànic" que, al seu juí, "ha sigut un model d'èxit, en posar fi a 20 anys de corrupció i recuperant la normalitat institucional". No obstant açò, ha lamentat que "també ha tingut límits clars, ja que s'han reproduït inèrcies del passat que per falta de valentia no s'han abordat".

"Necessitem plantejar un model alternatiu d'una Comunitat Valenciana verda, que amplie els drets de la majoria i genere ocupacions dignes", ha emfatitzat Estañ.

En qualsevol cas, ha destacat que Podem, encara sense formar part del Consell, ha impulsat mesures ambicioses del Botànic com l'ampliació del parc públic de vivenda, l'eliminació del copagament farmacèutic a col·lectius vulnerables, la creació de l'Agencia Antifrau o la llei de Pobresa Energètica, entre d'altres.

"És molt significatiu que una de les polítiques bandera per al Consell com és l'eliminació del copagament farmacèutic siga una proposta introduïda per Podem en els pressupostos", ha resolt.

Arxivat a:

Destacats