Lerma, Fabra, Mulet, Bueno i Argüeso, elegits senadors territorials de la Comunitat Valenciana

Guardar

corts_barrera_electoral
corts_barrera_electoral

Els expresidents valencians Joan Lerma (PSPV) i Alberto Fabra (PP) i l'exsenador Carles Mulet (Compromís) repetiran com a senadors per designació autonòmica i s'uniran a ells Josefina Bueno (directora general d'Universitats) també per part dels socialistes i Emilio Argüeso (secretari d'Organització de Cs en la Comunitat).

Els suplents són: Antonio Clemente (PP), Dolors Pérez (Compromís), Luis Crisol (Cs) i María Luisa Navarro --per Lerma-- i Vicent Gil --per Bueno, en el cas del PSPV.

Aquesta X legislatura en Les Corts, en virtut dels resultats de les eleccions autonòmiques del passat 28 d'abril, li corresponien al PSPV dos senadors, mentre PP, Compromís i Ciutadans podien nomenar a un cadascun. A Unides Podem i Vox no els corresponia cap.

La candidatura socialista ha aconseguit 27 vots (els mateixos que escons té el PSPV), la del PP, 19 (també els corresponents al grup), la de Cs, 17 (el grup té 18) i la de Compromís, 16 (el grup té 17). Hi ha hagut 18 vots en blanc (Vox té 10 diputats i Unides Podem, 8).

El ple de les Corts Valencianes convocat amb aquest únic punt de l'ordre del dia ha donat llum verda als nomenaments --davant la presència des de la tribuna de convidats dels cinc, que s'han posat en peus davant els aplaudiments dels diputats una vegada conclòs el ple--, una designació que es produeix un mes després de la constitució del Senat.

Fins ara els cinc llocs de designació territorial per la Comunitat romanien vacants, en cessar els anteriorment designats amb la convocatòria anticipada d'eleccions autonòmiques del 28 d'abril.

Es tracta, en total, de cinc senadors territorials, un menys que en la passada legislatura pel descens de la població. Cada autonomia disposa d'un senador territorial fix i un més per cada milió d'habitants.

Després de les propostes presentades pels grups es va convocar la Comissió d'Estatut dels Diputats i les Diputades, que va emetre el preceptiu dictamen favorable després d'estudiar les candidatures i es va convocar el ple per a la seua elecció. Ara, una vegada proclamats, el president de Les Corts, Enric Morera, informarà la Presidència del Senat, expedint les corresponents credencials per a la seua acreditació davant eixa Cambra.

El juliol de 2015 Les Corts van designar per a les sis butaques al Senat a Alberto Fabra i Rita Barberá (PP), Joan Lerma (PSPV), Carles Mulet (Compromís), Luis Crisol (Ciutadans) i Pilar Lima (Podem).

Destacats