Leire Pajín i Sandra Gómez, entre les representants del PSPV en la llista a les europees del PSOE

Guardar

Sandra Gómez
Sandra Gómez

El PSOE ha recuperat a l'exministra socialista alacantina Leire Pajín per a concórrer en les llistes a les eleccions europees del 9 de juny que encapçala la vicepresidenta tercera Teresa Ribera i situa com a número dos a l'actual presidenta del grup dels socialistes europeus, Iratxe García. L'exvicealcaldessa de València, Sandra Gómez, també està en la llista.

La Comissió Federal de Llistes ha ratificat este dimarts la llista definitiva amb la qual concorreran els socialistes en la qual Pajín, que va de número huit, és la principal sorpresa. El tercer lloc l'ocupa Javi López, proposat pel PSC i la número quatre serà la diputada i membre de l'Executiva Federal, Hana Jalloul.

El número cinc és per a Javier Moreno i el sis per a Lina Gálvez, que repetixen en la llista per a convertir-se en eurodiputats igual que el número set, Jonás Fernández.

La número huit és Pajín, que va ser ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat entre 2010 i 2011 en l'etapa final del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero i secretària d'Organització del PSOE entre 2008 i 2010. En 2012 va abandonar la política per a treballar en l'Organització Panamericana de Salut (OPS) i des de 2019 és presidenta de la Xarxa Espanyola de Desenvolupament Sostenible (REDS).

Com a número nou repetix César Luena i com deu entra la vicelehendakari en funcions, Idoia Mendía, que fa el salt a la política europea, després de passar el testimoni del lideratge dels socialistes bascos a Eneko Andueza.

En els llocs 11, 12 i 13 apareixen els ja eurodiputats Nicolás González Casares, Cristina Maestre i Juan Fernando López Aguilar i de 14 va l'exvicealcaldessa de València i candidata en les últimes eleccions municipals Sandra Gómez.

Els seguixen Ignacio Sánchez Amor (15), Laura Ballarín (16), Marcos Ros (17), tots ells eurodiputats, i a continuació entra la senadora per Aragó Rosa María Serrano (18), la regidora a l'ajuntament de Ribaforada (Navarra) Elena Sancho (19) i el diputat de l'Assemblea de Madrid, José Cepeda (20).

Ja fora dels llocs d'eixida i en representació de la federació valenciana apareixen l'exalcalde de Callosa de Segura Francisco José Maciá Serna (29), l'exregidora de Suera Gema Soriano (36) i el regidor de Quart de Poblet Bartolomé Nofuentes (49).

Destacats