Lastra assegura que els socialistes tancaran files entorn de la Constitució, malgrat les esmenes 'republicanes'

Guardar

Una de les instal·lacions del 40 Congrés del PSOE en Fira València
Una de les instal·lacions del 40 Congrés del PSOE en Fira València

La sotssecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha donat per fet aquest divendres que els socialistes "tancaran files entorn de la Constitució", malgrat les esmenes de tall republicà que s'han presentat a la ponència marc que es debatrà en el seu 40 Congrés Federal.

En declaracions en Fira València, seu del conclave, la 'número dos' de partit ha agraït als encarregats de transaccionar sobre la base de les esmenes rebudes el treball que estan fent "perquè tothom es veja concernit" en el text que eixirà d'aquesta cita.

En aquest context, ha incidit en què el debat entre Monarquia i República és un clàssic en els congressos socialistes, però que tots ells han finalitzat amb un suport rotund al model vigent des de l'aprovació de la Constitució de 1978 de la qual, ha recalcat, els socialistes són "pares" i que "va portar la llibertat al nostre país".

ABOLICIÓ DE LA PROSTITUCIÓ

"Congrés després de congrés el PSOE tanca files entorn de la Constitució", ha resolt la dirigent socialista, qui també s'ha mostrat convençuda que els delegats trobaran una bona síntesi de les esmenes que demanen aprofundir en la necessitat d'abolir la prostitució, que també ha defensat l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero.

Lastra s'ha confessat "orgullosa" que la ponència marque haja rebut tantes esmenes sobre feminisme, moltes d'elles relatives a la prostitució procedents precisament de la federació valenciana.

Després de recordar que l'abolicionismo ja està present en la ponència marque i és compartit per l'adreça federal, la sotssecretària general ha explicat que per a abolir la prostitució no n'hi ha prou amb "ficar un article en una llei", sinó que cal donar recursos a les víctimes de l'explotació sexual", donant a entendre que en aquest sentit aniran les esmenes que s'aproven.

Arxivat a:

Destacats