Labora publica les noves ajudes d'Avalem Experiència per a estimular la contractació de persones aturades en ajuntaments i empreses

Les empreses valencianes que contracten a persones amb dificultats per a trobar treball rebran un mínim de 27.216 €

Guardar

Una usuària del portal Labora
Una usuària del portal Labora

Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació i Ocupació, ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), les noves ajudes del pla Avalem Experiència per a estimular la contractació de persones aturades de més de 30 anys i amb dificultats de trobar treball en entitats locals i en empreses de la Comunitat Valenciana. Prop de 1.500 persones majors de 30 anys seran contractades en entitats locals.

Una part d'aquest programa va destinada al fet que les empreses valencianes contracten a persones amb dificultats de trobar treball.

Así, les ajudes estableixen que els centres de treball valencians rebran un mínim de 27.216 euros per cada contracte que es realitze a persones que pertanguen a algun d'aquests col·lectius: persones en situació o risc d'exclusió social (acreditats pels Serveis Socials); persones aturades de llarga durada; majors de 50 anys; persones amb diversitat funcional; dones víctimes de violència de gènere, violència sexual o tracta, i dones caps de família monomarental.

Aquestes subvencions s'incrementaran fins als 28.728 euros si la persona contractada és dona o presenta discapacitat funcional, arribant als 30.240 euros si és dona víctima de violència de gènere o persona amb diversitat funcional severa. Les contractacions hauran de ser a jornada completa i mantindre's almenys dos anys.

Aquestes ajudes compten amb el cofinançament de la Unió Europea a través del Fons Social Europeu Plus.

Les sol·licituds han de presentar-se en el termini de dos mesos des de la contractació de la persona treballadora i poden emplenar-se des del dia 2 de març fins al 31 de maig.

Contractacions en entitats locals

Així mateix, el DOGV ha publicat també les ajudes d'Avalem Experiència Plus dirigides a les entitats locals, que permetran que quasi 1.500 persones majors de 30 anys tinguen l'oportunitat de treballar durant un any en una entitat local valenciana.

La convocatòria d'aquestes subvencions posa a la disposició de les esmentades entitats 30 milions d'euros, que compten amb el cofinançament de la Unió Europea a través del Fons Social Europeu Plus. El termini perquè sol·liciten la participació en aquest programa és de deu dies hàbils a partir del 2 de març.

S'estima que seran més de 300 les entitats locals que sol·licitaran la seua participació en aquesta convocatòria. Una vegada siguen concedides, les entitats locals seleccionaran a les persones que seran contractades, que hauran d'estar inscrites com a demandants d'ocupació en Labora.

El programa Avalem Experiència s'articula entorn de diverses línies estratègiques. Una d'elles és el suport a la contractació, concedint ajudes per a fomentar contractes de persones majors de 30 anys i que contribuïsquen a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes o a l'estabilitat en el treball.

Així mateix, també impulsa accions com la formació per a actualitzar la qualificació professional, el suport a les iniciatives d'emprenedoria i el treball autònom, l'orientació, intermediació i la recerca d'ocupació.

Arxivat a:

Destacats