La reunió del Botànic se centrarà en el Debat de Política General però es parlarà de "tot el que es vulga parlar'

Guardar

botanic
botanic

El síndic del PSPV en Les Corts, Manolo Mata, ha explicat aquest dijous que la reunió de la Comissió de Seguiment del Pacte del Botànic que s'està prevista per a aquesta vesprada a les 18.00 hores se centrarà en la preparació del Debat de Política General del pròxim 11 de setembre perquè és l'"imminent" però "a partir d'ací, parlarem del que vulguen", ha puntualitzat.

Mata s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en ser preguntat pels temes a tractar en la trobada que mantindran els tres partits que sostenen el Pacte Botànic --PSPV i Compromís, amb el suport Podem--.

En aquesta ocasió li tocava al PSPV convocar la Comissió de Seguiment de l'acord del Botànic, i segons ha avançat Mata, serà una "reunió de treball per a parlar sobre el Debat de Política General" que aquesta vegada té "un format radicalment diferent" a l'habitual, amb un màxim de 12 propostes a presentar per grup.

La intenció és que, com ja succeïra l'any passat, les propostes que presenten PSPV i Compromís siguen "idèntiques" i intentar recaptar el suport de Podem. "A partir d'ací, parlarem del que ells vulguen", ha apuntat.

"ACABAR AMB ELS XAFARDEJOS"

A més, Mata creu que aquesta trobada vindrà bé per a "acabar amb els xafardejos de l'estiu" perquè "el Botànic no ha estat en crisi" ha assegurat. Segons ha explicat, durant l'estiu "hi ha hagut tres o quatre opinions divergents però "açò és part de la vida, les famílies discuteixen i en aquest cas, hi ha un acord estratègic encara que a voltes hi haja hagut alguna diferència tàctica".

D'aquesta manera, ha volgut deixar clar: "no ens reunim per a solucionar d'una vegada els problemes sinó per a parlar dels problemes, per a posar el bar com en el futbol i intentar minimitzar açò", ha dit en al·lusió a les discrepàncies en el si del Consell durant les últimes setmanes, motivades per assumptes com el vot en el Consell de Política Fiscal i Financera o la comissaria especialitzada en violència de gènere en la Ciutat de la Justícia de València.

Segons Mata, PSPV, Compromís i Podem estan "d'acord pràcticament en el cent per cent de les polítiques" que fan. "Ens veiem tots els dies i parlem per telèfon cada dia", ha assegurat.

En la mateixa línia, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha manifestat que la reunió de Botànic servirà per a parlar sobre el Debat de Política General, oferir a Podem "participar" i "sumar-se conjuntament" a les propostes de PSPV i Compromís, així com valorar les seues. "A partir d'ací, parlarem de tot el que es vulga parlar en la reunió", ha asseverat.

LA PRIORITAT DE PODEM: OBJECTIUS DE LEGISLATURA

Per la seua banda, el síndic de Podem, Antonio Estañ, ha volgut deixar clar que per a la formació habitada aquesta trobada "en cap cas se circumscriurà al Debat de Política General" i ha assenyalat que Podem acudeix a la Comissió de Seguiment del Pacte del Botànic amb l'"ànim de posar en comú els objectius de cara al final de la legislatura". "Si altres grups volen parlar d'una altra cosa ben" però a la seua entendre el "prioritari" és posar damunt de la taula els objectius prioritaris per als nou mesos que queden de legislatura i per a "complir els objectius del Botànic al seu màxim desenvolupament".

Finalment, preguntat sobre la possibilitat d'un avant electoral, Estañ ha reiterat que el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, "ja ha expressat que a dia de hui i no hi ha motius per a avançar les eleccions i sí molt treball per fer en aquests nou mesos".

A més, ha continuat, "no té molt sentit plantejar qüestions d'autogovern com una qüestió tàctica de partit sinó que ha de ser una visió global i el més consensuada possible encara que si Ximo Puig vol fer-ho ho farà perquè és una prerrogativa seua". En tot cas, ha assenyalat que el que se'ls ha traslladat és que "hem de començar no a seguir fent quinieles sinó a parlar dels quals realment preocupa als valencians", ha conclòs.

Destacats