El PP afirma que la seua rebaixa fiscal suposaria un estalvi per a les famílies de més de 62 milions d'euros en impostos

Des que governa Ribó i PSOE i amb les dues pujades d'impostos, cada família paga 440 euros més a l'any a l'Ajuntament

Guardar

La Síndica del GPP, María José Catalá
La Síndica del GPP, María José Catalá

El PP tornarà a insistir en el pròxim ple a aprovar una rebaixa d'impostos i taxes municipals. "Una mesura necessària i justa davant la situació que es viu a Espanya amb una pujada del preu de l'energia i de preus. Des de l'Ajuntament hem d'ajudar a les famílies i la millor mesura és posar en marxa una rebaixa de la pressió fiscal", va explicar la portaveu del PP, María José Catalá.

"És moment de prendre mesures perquè la crisi no afecte el ciutadà i es puga continuar generant ocupació. Això passa tant per una rebaixa d'impostos i taxes municipals així com posar en marxa un pla per a atraure inversions per a la ciutat", assenyala Catalá.

El PP ha quantificat hui l'estalvi que suposaria per a les famílies la rebaixa d'impostos proposada. Serien més de 62 milions d'euros els que s'estalviarien els veïns si es posen en marxa les mesures plantejades en la seua moció per Grup Popular. La realitat és que des de Gobierna Ribó i PSOE cada família que viu a València paga 440 euros a l'any més per impostos i taxes municipals.

En la moció el PP recorda que "el mes de febrer passat la inflació va aconseguir la seua taxa més alta en els últims 35 anys. Amb un 7,6% va superar, en més de dues dècimes, l'estimació avançada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) situant-se com la taxa més alta de l'IPC, a Espanya, des de desembre de 1986. Aquesta elevada taxa d'inflació comporta una escalada de preus que està afectant a totes les famílies espanyoles, especialment a les més vulnerables".

"L'excessiu increment de subministraments bàsics, com l'electricitat –un 80% des de febrer de 2021-, el gas, combustibles, oli... que ja va començar a Espanya amb anterioritat al conflicte bèl·lic, s'ha vist accentuat des de la invasió de Rússia a Ucraïna, dificultant en gran manera arribar a fi de mes", afig la moció de PP.

La proposta del PP reclama:

  • Modificar l'Ordenança Fiscal reguladora de l'Impost de Béns immobles, a fi d'aplicar una rebaixa del 20%, en el tipus de gravamen aplicable als immobles de naturalesa urbana regulats en l'article 10.2.a) de l'Ordenança fiscal vigent i una rebaixa del 30% en el tipus de gravamen aplicable als immobles de naturalesa urbana regulats en l'article 10.3 de la citada ordenança fiscal.
  • Modificar l'Ordenança Fiscal reguladora de la Taxa per ocupació de terrenys d'ús públic per taules i cadires amb finalitat lucrativa, a fi de suspendre, de manera definitiva, el cobrament d'aquesta taxa, perquè no siguen exigibles les tarifes previstes en l'article 5 d'aquesta, al llarg del present any 2022".
  • Modificar l'Ordenança Fiscal reguladora de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, a fi d'aplicar una bonificació del 95% per als casos d'herències.
  • Modificar l'Ordenança Fiscal reguladora de l'Impost d'activitats Econòmiques a fi de reduir els coeficients regulats en l'apartat primer de l'article 15 de la citada Ordenança, deixant sense efecte l'increment aprovat el desembre de 2019.
  • Modificar l'Ordenança Fiscal reguladora de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica a fi de reduir els coeficients a aplicar sobre les tarifes d'aquest impost, deixant sense efecte l'increment aprovat el desembre de 2019.
  • Instar l'Ajuntament de València a aprovar un "Bonoluz" per a ajudar a les famílies i als sectors econòmics a sufragar les despeses que ha suposat l'increment del rebut de llum que porten patint des de fa més d'un any.
  • Instar a la Generalitat Valenciana que no s'aplique un Impost o Taxa Turística en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.
  • Instar el Govern d'Espanya a aprovar de manera urgent i excepcional una rebaixa fiscal que continga l'aplicació del tipus mínim d'IVA -4%- dels carburants, el gas i la llum, així com una rebaixa dels impostos especials que graven els hidrocarburs.
Destacats