La primera convocatòria de plans de Sostenibilitat Turística en Destí Extraordinaris finançats amb fons Next Generation finalitza amb la inclusió d'11 destins de la Comunitat Valenciana

Turisme facilitarà assessorament tècnic a tots aquells projectes que no hagen pogut obtenir la puntuació suficient per a facilitar la seua incorporació en pròximes convocatòries

Guardar

una dona fa turisme en Benidorm
una dona fa turisme en Benidorm

Turisme Comunitat Valenciana ha comunicat a 11 destins de la Comunitat Valenciana que han entrat en la primera convocatòria dels plans de Sostenibilitat Turística en Destí Extraordinaris que es financen amb fons Next Generation EU i amb l'acció d'execució directa a càrrec de Turisme.

En concret, les propostes que han superat la puntuació i seran previsiblement finançades en l'anualitat de 2021 són les dels ajuntaments d'Alcalà de Xivert, Alcoi, València, Benissa, Orpesa, Finestrat, Dénia, Bocairent, Cullera, Torrevieja i la Mancomunitat de l'Interior Terra del Vi.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha recordat que "aquests plans extraordinaris es van aprovar en l'última Conferència Sectorial de Turisme celebrada el mes de juliol, i suposen per a la Comunitat Valenciana una transferència de més de 139 milions d'euros de Fons Next Generation EU, prop de 50 d'ells imputables a la convocatòria 2021".

La convocatòria per a accedir a aquests Plans es basa en un procés de concurrència competitiva en el qual les sol·licituds presentades passen per un procés d'avaluació tècnica compost per representants de les comunitats autònomes i la secretària d'Estat de Turisme, que persegueix que les propostes puntuades per damunt de 70 punts siguen considerades elegibles.

Francesc Colomer ha explicat que "per a aquesta primera convocatòria, hem rebut un total de 45 sol·licituds, de les quals 16 han passat finalment el tall superior a 70 punts que es marca en l'estratègia".

Colomer ha argumentat que "la necessitat d'establir un nou llindar de puntuació en 75 punts perquè els projectes no perden l'essència ha portat al fet que destins que s'han presentat i que han superat els 70 punts, com és el cas de Benidorm, no s'hagen pogut veure beneficiats en aquesta convocatòria, però es poden tornar a presentar per a la convocatòria que s'obri el gener de 2022, ja que torna a haver pressuposat per a nous plans".

En aquest sentit, cal recordar que la Comunitat Valenciana rebrà un total de 139,1 milions de Fons Next Generation EU a executar en tres anys per a impulsar aquests plans de Sostenibilitat Turística en Destí Extraordinaris. En concret, el pla territorial anual de 2021 compta amb 49,5 milions d'euros. En 2022 la dotació serà superior, amb un total de 53,8 milions d'euros; i en 2023 es realitzarà una tercera convocatòria per a aquests plans amb 35,8 milions d'euros.

Suport tècnic de Turisme

Turisme Comunitat Valenciana, davant l'elevat nombre de projectes que s'han presentat, facilitarà assessorament tècnic a aquells projectes que no hagen pogut obtenir la puntuació suficient, amb l'objectiu de poder millorar les seues propostes per a les convocatòries de 2022 i 2023.

D'aquesta manera, s'ha posat a la disposició del personal tècnic dels diferents ajuntaments per a donar suport i resoldre dubtes respecte a les seues candidatures. De fet, algunes d'aqueixes reunions, com amb l'ajuntament de Benidorm, ja han tingut lloc, per a millorar la seua proposta per a 2022.

Plans de Sostenibilitat Turística Ordinaris

L'Estratègia de Sostenibilitat Turística en Destí es divideix en un programa de plans ordinaris i d'un altre de plans extraordinaris. El programa de plans ordinaris engloba als Plans de Sostenibilitat Turística en Destí, on la Comunitat Valenciana ja compta amb quatre plans aprovats (Benidorm, Gandia, Peníscola i Altea).

El responsable de Turisme ha recordat que "el primer dels municipis de la Comunitat Valenciana a entrar en els Plans de Sostenibilitat Turística en Destí va ser Benidorm, al costat de Gandia, i enguany han sigut seleccionats Peníscola i Altea".

Arxivat a:

Destacats