La plantilla de Pilkington Sagunt comença la vaga com a "única alternativa" per a "garantir la continuïtat de la fàbrica"

Guardar

pilkinton sagunto huelga
pilkinton sagunto huelga

El Comité d'Empresa de Pilkington Sagunt ha fet una crida a la plantilla per a participar en la vaga a partir de les 06.00 hores d'aquest dilluns, 22 de març, convocada pels representants dels treballadors com a "única alternativa" per a "buscar solucions que comporten la continuïtat les instal·lacions i "garantir inversions i amb això l'ús de la plantilla".

Des dels sindicats han lamentat que l'empresa "segueix sense comprometre's amb la continuïtat de la Instal·lació de Laminatge, per al que, a més, ha manifestat que la supervivència de la resta de la planta hauria de passar per una gran transformació de l'estructura actual i de les condicions laborals i salaris actuals".

Davant aquesta situació, el Comité d'Empresa insisteix en la vaga a partir d'aquest dilluns, 22 de març, com a eina "per a aconseguir que la direcció modifique la seua postura i poder elaborar un pla estratègic en el qual es reflectisca la continuïtat de les Instal·lacions a través de garantir inversions i amb això l'ús de la plantilla".

Els representants dels treballadors afirmen que la direcció "només deixa l'alternativa de la lluita obrera a través de la vaga" i asseguren que es van posar en contacte amb la Policia perquè aquest dilluns es pogués realitzar "amb normalitat" els piquets informatius. Davant això, han convocat a les persones interessades a participar des de les 05.00 hores en el pàrquing de camions de l'empresa.

Els representants dels treballadors reclamen "un pla de viabilitat" per a la línia de Laminatge, de parabrisa, de la fàbrica valenciana, i inversions que donen estabilitat a l'ocupació.

Segons el Comité d'Empresa, la sortida de 37 persones que ha plantejat la companyia a través d'un pla de jubilació, és només el principi, "un dau enverinat", i creuen que "darrere està el tancament de la línia de parabrisa", en les quals treballen més d'un centenar de persones. Això al seu torn, comportaria "la pèrdua de la viabilitat de la planta", en la qual treballen unes 400 persones, adverteixen.

Els sindicats temen que la multinacional pretenga "deslocalitzar" la planta valenciana i portar la fabricació dels components de l'automòbil a un altre lloc per a "abaratir costos", alguna cosa que adverteixen també pot succeir en altres fàbriques com aquesta.

Dijous passat, la direcció de Pilkington Sagunt i els representants dels treballadors van tornar a acudir, per segon dia consecutiu, al Tribunal d'Arbitratge Laboral (TAL) a un acte de conciliació en el qual tampoc van aconseguir un acord.

Destacats