La Mesa del Congrés frena l'intent de Compromís de reprovar a Abascal

Guardar

vox
vox

La Mesa del Congrés ha tombat per unanimitat la iniciativa registrada per Compromís perquè la Cambra reprovara al president de Vox, Santiago Abascal, i al seu portaveu parlamentari, Iván Espinosa de los Monteros, per haver cobrat del Consell Nacional de la Resistència de l'Iran (CNRI), que compta amb un "braç armat".

La decisió d'inadmetre a tràmit la iniciativa de la formació valenciana es va adoptar per unanimitat, segons han explicat a Europa Press fonts parlamentàries. L'òrgan de govern de la Cambra, seguint el criteri dels serveis jurídics no la va qualificar perquè la figura de la reprovació es contempla per als membres del Govern, però no per als diputats.

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, va impulsar la reprovació després de publicar el diari 'El País' que els dos dirigents de Vox van rebre una nòmina de la formació opositora al règim dels aiatol·làs entre febrer i octubre de 2014.

NOMÉS ES VA COBRAR "MOLT BREUMENT"

El portaveu del partit va admetre haver cobrat "molt breument" de Vox durant la campanya per a les eleccions europees de 2014, que va ser finançada en un 80 per cent per donacions provinents de l'exili iranià, però va negar haver rebut un sou durant huit mesos.

"Espinosa de los Monteros ha reconegut que el 80% de la campanya electoral de VOX en 2014 es va finançar a través d'organitzacions iranianes, però se li ha oblidat que un dels membres del CNRI, era un grup terrorista que acumula més de 10.000 morts", va denunciar en el seu moment el portaveu de Compromís, Joan Baldoví, qui va defensar que Abascal i Espinosa de los Monteros estan "inhabilitats" per a representar als espanyols en el Congrés.

Destacats