La Llei del Joc se sotmetrà a la seua votació definitiva la setmana que ve en Les Corts

Guardar

Maquines de joc
Maquines de joc

El ple de les Corts Valencianes votarà dilluns que ve el projecte de Llei del Joc, que va quedar pendent abans de la suspensió de l'activitat parlamentària per la pandèmia de coronavirus, mentre el dijous tornarà a celebrar-se una sessió de control al 'president', Ximo Puig, i als consellers.

Així ho ha acordat la Junta de Síndics reunida aquest dimarts, en la qual a més d'aprovar-se el calendari fins a agost s'ha ordenat el ple de la setmana que ve, que se celebrarà en tres dies (dilluns, dimecres i dijous) per a facilitar les labors de desinfecció en la cambra.

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha celebrat que es vaja a votar la Llei del Joc, d'"extraordinari interés per a la ciutadania", mentre el seu homòleg en Compromís, Fran Ferri, ha subratllat que aquesta llei és "més necessària que mai" perquè en els moments de crisi econòmica "l'addicció al joc creix especialment en els sectors més vulnerables" pel que cal posar en marxa "tots els instruments per a ajudar".

Precisament Ciutadans (Cs) havia registrat una petició de retirada d'aquesta llei "a causa de la greu situació d'excepcionalitat econòmica i social, que deixa desprotegits als milers de treballadors que perdrien la seua ocupació i a centenars d'empreses que tancarien si s'aprovara el citat projecte".

Cal recordar que la Llei del Joc --que ja va quedar arracada d'aprovació la passada legislatura per l'avançament electoral-- està pendent de l'aprovació definitiva en ple, després de passar el 10 de març el tràmit d'esmenes en comissió. Aquesta va ser l'última comissió celebrada en el parlament valencià abans de la declaració de l'estat d'alarma.

Tant Cs com la resta de l'oposició, PP i Vox, van ser molt crítics durant el debat de les esmenes en comissió amb la manera de conducta dels grups del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) en presentar gran nombre d'esmenes la vesprada anterior i van demanar que se suspenguera la sessió per a tindre temps per a estudiar-les, la qual cosa finalment no es va produir. PP i Vox van abandonar la comissió, mentre Cs es va quedar malgrat no compartir la decisió.

El síndic de Cs, Toni Cantó, ha insistit en la importància de no tractar ara aquesta reforma perquè suposarà "un dur colp al sector de l'hostaleria en un moment molt complicat".

A més de la Llei del Joc, en el ple de la setmana vinent es veuran les proposicions no de llei presentades pels sis grups. Entre elles, la del PSPV estarà "centrada en les relacions amb Europa", mentre que Unides Podem defensarà la reversió de les privatitzacions i per la construcció de serveis públics forts blindant la seua inversió, amb una reforma tributària progressiva per a sufragar-los que incloga un impost a les grans fortunes.

Cs, per part seua, plantejarà una iniciativa per a blindar la qualitat de la sanitat valenciana, amb més oferta pública d'ocupació i més inversió en investigació.

Destacats