La jutgessa del cas màster obri una investigació per una denúncia contra Carmen Montón per suborn i prevaricació

Guardar

carmen_monton_ep
carmen_monton_ep

La jutgessa d'Instrucció número 51 de Madrid ha obert diligències d'investigació en relació amb el màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la Universidad Rey Juan Carlos (URJC) per una denúncia presentada contra l'exministra de Sanitat Carmen Montón pels presumptes delictes de suborn impropi i prevaricació.

Així consta en una interlocutòria, a la qual va tindre accés Europa Press, en el qual la jutgessa Carmen Rodríguez Medel acorda incoar diligències prèvies i demana a la universitat documentació sobre els estudis de postgrau de l'exministra socialista. Fonts jurídiques han assenyalat a Europa Press que es tracta d'una denúncia anònima.

Després d'esclatar el cas, Carmen Montón va presentar la seua dimissió com a ministra en el Govern de Pedro Sánchez defenent la seua "honestedat" i que no havia comès cap irregularitat.

En la resolució, datada a 21 de setembre, la magistrada també demana a la Fiscalia de Madrid si vol instar la pràctica d'algun tipus de diligència. Contra aquesta interlocutòria, cap recurs de reforma i d'apel·lació.

En concret, la instructora demana a la universitat la identitat del director de l'Institut de Dret Públic en el curs acadèmic 2010-2011, així com la directora del màster que va cursar l'exministra socialista.

També sol·licita un llistat de les assignatures del màster; dels professors assignats al mateix; i dels alumnes que ho van cursar. Reclama, a més, la normativa de la URJC reguladora del màster en eixe any acadèmic i la vida laboral de Montón.

Els jutjats de plaça Castilla van rebre una denúncia el passat 20 de setembre contra Montón, els fets del qual que resulten de "les anteriors actuacions presenten característiques que fan presumir la possible existència d'una infracció penal".

No obstant açò, la jutgessa subratlla que no es reuneixen requisits necessaris per a la seua tramitació conjunta amb els fets investigats dins del denominat cas màster, atés que es tracta d'uns estudis diferents al que va cursar Cristina Cifuentes.

Sense perjuí d'açò, assumeix la competència i ordena la pràctica d'una sèrie de diligències per a determinar la naturalesa i les circumstàncies del fet.

Arxivat a:

Destacats