La Justícia considera a Toni Cantó "inelegible" i el trau de la llista del PP

Guardar

toni cantó diaz ayuso pp madrid
toni cantó diaz ayuso pp madrid

El Jutjat contenciós administratiu número 5 de Madrid ha acordat que l'exportaveu de Ciutadans en Les Corts Valencianes Toni Cantó i l'exalcalde de Toledo Agustín Conde siguen exclosos de la llista electoral del PP en considerar-los "inelegibles" per no estar inscrits en el cens electoral vigent.

Així consta en la sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, que dóna resposta a la denúncia interposada pel PSOE després de donar llum verda la Junta Electoral Autonòmica a la candidatura. Es tracta d'una resolució ferma, però que pot ser recorreguda davant el Tribunal Constitucional, tal com faran des del PP, segons confirmen fonts del partit.

La fallada recull que Cantó es va empadronar a Madrid, per canvi de residència, el 22 de març de 2021 i Conde el 26 de març de 2021, però incideix en què "el fet que reunisquen, actualment, la condició de veïnatge administratiu de ciutadans de la Comunitat de Madrid, no els confereix el dret a ser elegibles a les presents eleccions a la seua Assemblea Legislativa, del pròxim 4 de maig de 2021".

I és que, segons recull la sentència, "la Llei Autonòmica 11/1986, de 16 de desembre, disposa en el seu article 2 que per a l'exercici del dret de sufragi és indispensable la inscripció en el Cens Electoral vigent". A més, en el seu article 3 es recull que "serà elegibles els ciutadans que posseïsquen la condició d'elector, no estiguen incursos en causa d'inelegibilitat".

És a dir, s'especifica que per a poder ser candidat ha de reunir-se la condició d'elector, és a dir, que s'estiga inscrit en el cens electoral "vigent", en aquest cas el de l'1 de gener de 2021.

Destacats