La Junta General de Divalterra aprova la renovació del Consell

José Luis Aragón, José Morgan, Ignacio Sánchez, Pau Martínez i Luis Felipe Martínez substitueixen a Javier Cuenca, Carlos Gil, Jorge Ochando, Beatriz Moreno i Emili Altur, que van presentar la seua dimissió

Guardar

Junta General Divalterra foto_Abulaila
Junta General Divalterra foto_Abulaila

La Junta General de Divalterra ha aprovat aquest dimarts la renovació del consell d'administració de l'empresa de la Diputació de València. Amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció dels diputats de Vox, Joaquín Alés, La Vall ens Uneix, Joan Sanchis, i el no adscrit, Carlos Gil, ha tirat avant la proposta de la corporació provincial per la qual es nomena a José Luis Aragón, José Morgan, Ignacio Sánchez, Pau Martínez i Luis Felipe Martínez nous consellers de Divalterra.

Quant al perfil dels nous consellers, tant José Luis Aragón, cap de gabinet de l'àrea d'Administració General de la Diputació, com Pau Martínez, coordinador de l'àrea econòmica de la corporació provincial, són els funcionaris de major rang en els seus departaments. A més, José Morgan és advocat col·legiat de l'ICAV i membre de l'Associació de Juristes Valencians; Ignacio Sánchez és graduat en Dret i Criminologia; i Luis Felipe Martínez, funcionari del Cos Superior d'Administradors Civils de l'Estat, ha exercit entre altres càrrecs el de director general de la Funció Pública i subdelegat del Govern a València.

Tots ells substitueixen a Javier Cuenca, Carlos Gil, Jorge Ochando, Beatriz Moreno i Emili Altur, els qui van presentar la seua renúncia entre el 16 i el 25 de febrer. Amb els nous nomenaments, "es manté el mateix criteri que el consell tinga representació tècnica i dels treballadors i que no hi haja una majoria ni política ni de l'equip de govern de la Diputació, que és a la qual representa el Consell de Divalterra", ha explicat el president de la institució, Toni Gaspar.

El president Gaspar ha agraït els serveis prestats als ja exconsellers i ha instat el president del Consell, Ramiro Rivera, a reunir com més prompte millor els nous membres per a continuar treballant en el dia a dia de l'empresa en paral·lel al procés de transformació que Gaspar espera abordar al més prompte possible.

El millor futur possible

El president del Consell d'Administració de Divalterra, Ramiro Rivera, ha donat la benvinguda als nous integrants de l'òrgan i ha assegurat que es posaran a treballar immediatament per a "garantir el futur dels treballadors i que l'empresa siga referent", al mateix temps que ha assenyalat que la informació "continuarà estant a la disposició de tots".

Rivera ha posat punt final a les intervencions d'altres diputats que, si bé no estaven contemplades en una Junta amb un únic punt sobre el cessament i nomenament de consellers, han sigut permeses pel president Gaspar. La primera a demanar la paraula ha sigut la diputada de Ciutadans Rocío Gil, qui ha lamentat "l'espectacle que està donant l'empresa pública en premsa" i ha proposat votar per separat el nomenament dels nous consellers.

Després d'ella ha participat Vicent Mompó, del grup popular, qui ha celebrat que "no es torne a pensar en el control polític de l'empresa que hui ens deixa 15 processaments i una mala imatge". Mompó ha demanat definir amb claredat "en quina direcció es vol anar" i ha allargat la mà per a "aconseguir acords en favor dels treballadors i la viabilitat de l'empresa". Per part seua, el PSPV, Vox i Compromís s'han cenyit a les regles i no han fet precs ni preguntes, mentre que Joan Sanchis, diputat de La Vall, ha enlletgit a Mompó que introduïsca en el debat la referència judicial quan "els tribunals s'estan pronunciant negativament sobre la gestió realitzada durant anys pel Partit Popular en aquesta institució".

El president de la Diputació ha tancat la sessió agraint al responsable popular la seua col·laboració i recordant tant a Vicent Mompó com a Rocío Gil que "tenen tota la informació sobre Divalterra a la seua disposició, i si en algun cas no és així ací estic per a facilitar-li-la". Gaspar ha afirmat que és el primer interessat en què "es faça la llum", ha avançat que "les decisions del Consell s'explicaran quan es prenguen i es valoraran en el seu moment" i ha demanat "el menor soroll possible per respecte als treballadors". La proposta de nous consellers s'ha votat de manera conjunta després de consultar als grups i al no existir precedents de fer-ho d'una altra manera, segons ha exposat el secretari.

Ple extraordinari

Prèviament a la celebració de la Junta General de Divalterra, els membres de la corporació provincial han participat en un ple extraordinari amb dos únics punts. D'una part, la proposta de Presidència sobre la modificació de representants de la corporació en les seues diferents entitats i organismes, aprovada per tots amb l'abstenció de La Vall i el diputat no adscrit. L'altre punt, que ha requerit l'explicació del secretari, la modificació de les comissions permanents, a conseqüència del canvi de la situació en el grup popular.

En este sentit, la Diputació té previst portar al ple de març l'adhesió al Pacte Antitransfuguisme aprovat a la fi de febrer per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), un document avalat per tots els grups que buida incògnites com el nombre d'assessors d'un grup si un dels seus membres passa a no adscrits, que en aquest cas quedaria inalterable.

La divergència sorgeix en la participació d'aquest diputat no adscrit en les comissions informatives, ja que el pacte antitransfuguisme de la FVMP manifesta la voluntat de modificar els reglaments per a deixar sense representació als trànsfugues, mentre que la legislació vigent que fixa el Tribunal Constitucional diu que un no adscrit té plens drets com a diputat electe a participar i votar en les comissions. Després de l'oportuna explicació del secretari basant-se en la norma jurídica del Constitucional, tots els grups excepte el PP i Vox, que s'han abstingut, han votat a favor de la proposta de canviar l'estructura de les comissions per a integrar en les mateixes a Carlos Gil com a diputat no adscrit.

Arxivat a:

Destacats