La JCE rectifica a TVE per segona vegada i reitera l'obligació d'incloure a Compromís en el debat sobre les Europees

Jordi Sebastià: "la ciutadania té dret a conèixer les diferents opcions d'una realitat política bastant més plural de la que RTVE volia mostrar".

Guardar

jordi sebastià
jordi sebastià

La Junta Electoral Central (JEC) ha tornat a estimar un recurs presentat per la coalició Compromís per Europa / Compromiso por Europa contra la nova maniobra de TVE per deixar fora a aquesta candidatura del debat sobre les eleccions Europees que té previst celebrar l'ens públic.

La primera resolució de la JEC sobre el debat de TVE va establir, després d'un recurs de Compromís, que el fet d'incloure a Vox en el debat per la seua condició de formació significativa, no podia suposar l'exclusió de Compromís del mateix, ja que la coalició té representació actualment al Parlament Europeu. La direcció de RTVE va realitzar una interpretació sui generis de la resolució de la JEC, en comptes d'augmentar el nombre de participants en el debat per incloure a Compromís va decidir reorganitzar i augmentar les exclusions de formacions per tractar de complir amb el que li marcava la JEC .

Davant aquesta injusta situació Compromís va tornar a reiterar la seua disconformitat amb un nou recurs que la JEC ha estimat també. Segons la JEC, "RTVE no justifica les raons que impedisquen la realització d'un debat a 8 en comptes de a 6". (8 són les candidatures que van obtenir representació en les eleccions al Parlament Europeu de 2014).

Així la JEC estableix que el criteri marcat per RTVE per convidar a les formacions polítiques al debat "vulnera el principi d'igualtat consagrat en l'article 66 de la LOREG i per tant RTVE no pot excloure del debat a les formacions polítiques amb representació al Parlament Europeu pel sol fet d'haver obtingut només un representant".

El cap de llista de Compromís per Europa / Compromiso por Europa, Jordi Sebastià ha assenyalat al respecte que "la ciutadania té dret a conèixer les diferents opcions d'una realitat política bastant més plural de la qual RTVE volia mostrar".

"No entenem per què una cosa tan elemental com aquesta ha necessitat de dos recursos davant la Junta Electoral Central, no és comprensible que la direcció de RTVE no entenga que el seu treball és garantir la pluralitat i la informació", ha conclòs Sebastià.

Destacats