La Generalitat llança un nou paquet d'ajudes de 15 milions d'euros per a les empreses de transport discrecional

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que "és un sector molt lligat al turisme, les activitats culturals i d'oci" i en la Comunitat hi ha uns 2.500 autobusos pertanyents a més de 200 empreses, moltes d'elles, pimes

Guardar

flixbus
flixbus

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit aquest matí la comissió de seguiment sobre les ajudes als sectors més afectats per la crisi de COVID-19.

Després de la trobada, el president de la Generalitat ha anunciat la posada en marxa d'una nova línia d'ajudes directes de 15 milions d'euros per a compensar les pèrdues que ha sofert el transport discrecional de passatgers, un sector molt lligat al turisme, les activitats culturals i d'oci. En la CV uns 2.500 autobusos pertanyents a més de 200 empreses, moltes d'elles, pimes.

A més, Ximo Puig ha destacat que ja s'han concedit 635 préstecs bonificats i que en aquesta línia (els crèdits HORECA de l'IVF) la quantia del préstec màxim s'incrementa fins a un milió d'euros enfront dels 750.000 actuals. A més, el tram màxim no reemborsable augmenta de 60.750 a 140.500 euros. En la nota de premsa s'especifiquen els detalls.

Finalment, el president de la Generalitat s'ha referit a l'execució del pla Parèntesi, finançat per la Generalitat, diputacions i municipis que gestionen els ajuntaments, i a la necessitat que s'agiliten les ajudes en els municipis que van més retardats.

A la reunió han assistit el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Arxivat a:

Destacats