La Generalitat ja ha recuperat 13,5 milions procedents de sentències de casos de corrupció

La setmana que ve començarà el judici per la compra d'obres d'art falses en l'IVAM

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, intervé durant un ple de Les Corts
El president de la Generalitat, Ximo Puig, intervé durant un ple de Les Corts

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la sessió de control en Les Corts, ha anunciat que ja s'han recuperat un total de 13,5 milions d'euros "dels quals 8,24 milions, derivats dels casos Fitur, Cooperació, Emarsa i Terra Mítica, ja estan ingressats; i els altres 5,3 milions estan en tramitació en l'execució de les diverses sentències dels casos Cooperació, Emarsa i IVAM, que inclouen, a més, 21 immobles i 4 vehicles entre els quals es troben dos apartaments de luxe i un iot a Miami".

Així mateix, el president ha informat que es troba molt avançada la recuperació d'altres quantitats econòmiques a conseqüència d'altres casos com el de l'Hospital d'Haití, "on ja hi ha sentència ferma i estem a l'espera que el Tribunal de Comptes fixe la responsabilitat civil de les persones condemnades"; o el famós cas de la Visita del Papa en el qual, ha assenyalat Puig, "demanarem l'execució de la sentència que recull una responsabilitat civil de les persones condemnades de més de 3,2 milions d'euros". "Aquesta és la línia que mantindrem en tots els casos de corrupció en els quals hi haja hagut desviament de recursos públics", ha matisat el president del Consell.

Fins al moment, l'Oficina ha obert fins a 40 expedients per a promoure accions administratives o judicials en defensa dels interessos dels valencians i valencianes. Així mateix, la setmana que ve començarà el judici per la compra d'obres d'art falses en l'IVAM en el qual la Generalitat demana una responsabilitat civil de 4,2 milions d'euros pels diners desviats.

Arxivat a:

Destacats