La Generalitat invertirà 15 milions d'euros per a la regeneració del litoral valencià

Ximo Puig s'ha reunit amb els presidents de les autoritats portuàries de València, Castelló i Alacant i el president de Ports de l'Estat

Guardar

Restroceso playas sur 02-2
Restroceso playas sur 02-2

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest matí una reunió amb els presidents de les autoritats portuàries de València, Castelló i Alacant, el president de Ports de l'Estat i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

En la trobada s'ha posat de manifest que els ports valencians estan responent millor a la crisi econòmica provocada per la pandèmia que els de la resta de l'Estat tant en trànsit com econòmicament.

Ximo Puig ha destacat després de la reunió l'augment del 13,3% de les exportacions del Port de València entre els mesos de gener i febrer, "aquesta dada ens indica clarament com les exportacions estan tirant de l'economia i evidència la fortalesa d'aquest sector decisiu de l'economia valenciana en un moment tan complicat com l'actual, impulsant sectors com el ceràmic i agroalimentari".

Més enllà de l'aspecte estrictament econòmic, el president de la Generalitat ha sol·licitat als ports valencians la millor integració entre les instal·lacions portuàries i la ciutat, que incrementen la seua vinculació amb el seu entorn, compartint els seus beneficis amb la societat.

En aquest sentit, els ports valencians s'han compromés a destinar part dels seus beneficis econòmics a les ciutats de les quals formen part i implicar-se en el seu entorn, de manera que seran els primers ports d'Espanya a invertir en el seu àmbit.

Aquest compromís es tradueix en una inversió de 15 milions d'euros destinada a la regeneració del litoral principalment de les platges del sud de València, però també en el litoral del sud de Gandia, així com a Castelló i Almassora.

A més d'aquestes actuacions regeneradores, els ports participaran invertint juntament amb la Generalitat en infraestructures de mobilitat fonamentals com per exemple la prolongació de la línia 10 de Metrovalencia, que connectarà Natzaret amb la resta de la xarxa en la zona del Grau de València, o al Parc de Desembocadura del Túria.

Destacats