La Generalitat injecta 4,5 milions per a la contractació de 1.000 joves a les platges valencianes

Les persones contractades s’encarregaran de vetlar pel compliment de la normativa Covid a les platges, a més d’oferir informació turística i prevenir ofegaments

Guardar

313-playa-san-juan-3
313-playa-san-juan-3
Després de l'èxit de l'anterior edició, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la renovació del programa 'Estiu Segur 2021' – que contempla la contractació de 1.000 auxiliars – encara que amb novetats. La primera d'elles serà les seues funcions. I és que les persones contractades, a més de vetlar pel compliment de la normativa sanitària per a prevenir la Covid-19, tant a les platges de la Comunitat Valenciana com en els llocs de més concurrència, també oferiran informació turística i ajudaran en la prevenció d'ofegaments.L'objectiu, ha assenyalat el president, "és generar un espai de màxima seguretat a les platges de tot el territori valencià, que contribuirà a reforçar la imatge de la Comunitat Valenciana com a destinació vacacional segura, reactivant el turisme estival". Així, aquest programa, juntament amb la bona situació epidemiològica actual, serà una bona combinació per a la recuperació econòmica del sector.No obstant això, no serà l'única novetat. I és que, en aquesta ocasió, seran els mateixos ajuntaments qui hauran de contractar directament els auxiliars, sent Labora l'encarregada de la selecció. Per això, la Generalitat injectarà una subvenció de 4,5 milions d'euros, que es repartirà entre els 71 municipis amb platja. Per províncies, 32 en la de València, 19 a Castelló i 20 a Alacant. D'aquesta manera, la distribució del nombre de persones auxiliars s'establirà tenint en compte els quilòmetres de platja, el nombre de places hoteleres o els serveis. Així i tot, s'assegura que, com a mínim, es contracten dos auxiliars per municipi.'Estiu Segur 2021' s'alça, a més, com un dels programes estrela per a la reactivació de l'ocupació entre la població jove, "un dels col·lectius més vulnerables en l'àmbit laboral", ha assenyalat Puig. I és que per a formar part d'aquest procés de selecció, serà necessari complir els següents requisits: ser major de 18 anys i menor de 30 i estar en situació de desocupació. Els contractes es formalitzaran per un període de tres mesos, de l'1 de juny al 30 de setembre.

Funcions dels auxiliars

En primer lloc, l'equip d'auxiliars realitzarà tasques d'informació sobre normativa COVID-19, més concretament sobre el control d'accés i aforament de les platges, amb l'objectiu de vetlar pel compliment d'aquesta normativa, així com dels plans de Seguretat i Salvament, i plans de contingència.Així mateix, hauran d'informar les persones usuàries que accedisquen a la platja dels avisos i comunicats que es puguen dictar en matèria d'emergències i protecció civil des del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, així com la mobilització de recursos, a través del 112, en cas que una emergència no es poguera atendre amb els recursos disponibles en cadascuna de les platges.Finalment, mantindran una col·laboració amb la Policia Local del municipi, bé informant-los de les incidències o actuacions realitzades durant la jornada, o executant tasques auxiliars, així com prestar col·laboració amb els serveis de Turisme dels respectius ajuntaments i amb els serveis de socors, vigilància o seguretat present. Cal deixar clar que, per cap circumstància, duran a terme treballs de seguretat, socorrisme, neteja o similars.Per a poder dur a terme aquestes funcions, les persones contractades rebran un curs obligatori, que s'impartirà a través de l'IVASPE i en el qual participaran Emergències, Sanitat i Turisme, que els oferirà les eines necessàries per a donar la millor atenció i informació a les persones usuàries de les platges.
Destacats