La Generalitat està estudiant la proposta de la Unió de Periodistes d'ajudes públiques al sector

Guardar

fotonoticia_20200424173545_1920
fotonoticia_20200424173545_1920

La Generalitat Valenciana està estudiant la proposta remesa per la Unió de Periodistes Valencians per a desenvolupar un pla d'ajudes públiques per al sector periodístic de la Comunitat Valenciana i ho fa "amb un paradigma molt clar: que qualsevol mesura que es prenga serà en suport dels professionals del periodisme".

Així ho ha indicat la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per eixa proposta de la Unió que té com a objectiu "dissenyar una estratègia de reconstrucció econòmica de la professió", afectada també per la crisi del coronavirus, ja que la caiguda de la publicitat ha provocat una disminució de part important dels ingressos dels mitjans "en un moment en què la seua situació tampoc era massa esperançadora".

Oltra ha recordat que en aquest sector la situació "no és conjuntural, és estructural", però "la pandèmia ha agreujat aquesta situació" com en tots els sectors. "La Unió va transmetre eixa proposta en el dia d'ahir, l'estem estudiant sempre amb un paradigma molt clar: que qualsevol mesura que es prenga serà en suport dels professionals del periodisme".

Ha sigut també preguntada sobre la situació dels advocats d'ofici en el context actual i s'ha mostrat convençuda que la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, "està treballant en aquesta qüestió en coordinació amb el Govern d'Espanya per a garantir la seguretat dels professionals i de les persones que poden ser posades a disposició judicial" i que "en els pròxims dies es donarà una solució".

Arxivat a:

Destacats