La Generalitat es prepara per a transportar 100 tones de material humanitari a Ucraïna

Guardar

El conseller Arcadi España al centre logístic de València
El conseller Arcadi España al centre logístic de València

La Generalitat està preparant la logística per a enviar a Ucraïna per tren l'ajuda humanitària que s'ha recollit en els centres logístics de València, Alacant i Castelló. En concret en Fira València ja s'ultima l'operativa per a transportar 100 tones de material recollit pels valencians i les valencianes.

Amb aquest objectiu, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, acompanyat per la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, s'han reunit en el centre logístic de València, situat en Fira València, amb les empreses que col·laboren en la recollida i enviament de l'ajuda humanitària.

El conseller ha explicat que "s'està preparant un comboi perquè isca de l'estació intermodal de Silla fins a la ciutat alemanya de Colònia, on s'unirà al corredor ferroviari solidari que ja està en funcionament".

En aquest sentit, Arcadi España ha assenyalat que actualment "el tren és l'única alternativa que tenim per a fer arribar aquests productes de primera necessitat a moltes poblacions d'Ucraïna, ja que no es permet l'accés per altres mitjans de transport".

"Gràcies a l'esforç i col·laboració d'empreses de transport, entitats i institucions s'ha pogut crear un corredor ferroviari per a portar aquesta ajuda humanitària", ha subratllat.

COL·LABORADORS

El comboi s'està preparant amb la col·laboració de Renfe Mercaderies i Transfesa Logistics-DB Càrrec, qui organitza l'operativa, posa tracció a França, Alemanya, Polònia i Ucraïna, a més de vagons, contenidors, camions, magatzems i l'operació de canvi d'eixos dels vagons, tant a la frontera hispà-francesa com en la polonés-ucraïnesa.

També es compta amb la col·laboració de Grup Alonso, que, en total, ha aportat onze camions encarregats de la recollida del material humanitari a Alacant, Castelló i València per a traslladar-lo fins a la terminal intermodal de Silla. Allí, l'hòlding' col·labora en el dispositiu de càrrega dels contenidors al tren humanitari que viatjarà amb destinació a Ucraïna.

El comboi transportarà aliments no peribles, material d'higiene, sanitari i material de refugi com a sacs de dormir, tendes de campanya i matalassets. En total, el centre logístic de València ha reunit 100 tones d'ajuda humanitària, als quals se sumen les 80 tones recollides a la Ciutat de la Llum, a Alacant, i les 40 del Cocherón Provincial de la Diputació de Castelló.

Per part seua, la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, que ha coordinat també el trasllat del material humanitari des dels centres logístics d'Alacant i Castelló, ha indicat que, fins hui, s'han recollit més de 800 tones de material humanitari i ha destacat que "la solidaritat de la ciutadania, que s'ha bolcat en l'ajuda al poble ucraïnés, així com de les empreses i institucions de les tres províncies han fet possible aquesta iniciativa".

Destacats