La Generalitat es planteja comprar l'Hospital València al Mar per 9 milions per a convertir-ho en espai sociosanitari

Ribó aplaudeix l'operació de compravenda per a incrementar els serveis socials en la ciutat

Guardar

Edifici de l'hospital Valencia al Mar
Edifici de l'hospital Valencia al Mar

La Generalitat valenciana està treballant en la compra de l'Hospital València a la Mar, situat en el districte Marítim, per 9 milions d'euros per a reconvertir-lo en un espai sociosanitari, segons han confirmat fonts del Consell a Europa Press. L'operació de compravenda seria finançada a càrrec de fons europeus, segons la informació sobre l'operació que ha avançat aquest dimarts València Plaza.

Vithas va optar per tancar l'hospital en 2020 per les pèrdues que acumulava des de 2012 de manera ininterrompuda i que en 2019 van ascendir a 1,3 milions, la qual cosa, segons l'empresa, feia "completament insostenible" la seua continuïtat.

L'Hospital València a la Mar es troba en un emblemàtic edifici modernista inaugurat en 1903, alçat en el districte Marítim, i declarat patrimoni historicoartístic.

Sobre aquest tema, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha defensat la decisió de la Generalitat d'adquirir l'Hospital València a la Mar per a donar-li un ús sociosanitari i s'ha mostrat a favor d'aqueixa compra i d'incrementar els serveis públics a la ciutat. Així, ha valorat que puga continuar sent una infraestructura sanitària o de serveis socials com un centre de dia.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera després de signar un conveni amb el conseller d'Economia, Rafa Climent, preguntat per aqueixa adquisició. "Em sembla estupend tot el que siga que la Generalitat compre temes de salut, igual que em sembla estupend això de Torrevieja i em va semblar estupend això d'Alzira --ha dit respecte a la reversió d'aquestes àrees de salut--", ha indicat. "Tindre una sanitat pública per a l'Ajuntament és un objectiu fonamental", ha afegit.

AUGMENTAR LES PLACES

Així mateix, el primer edil ha considerat "molt interessant" que l'Hospital València a la Mar puga convertir-se en un espai vinculat als serveis socials, com un centre de dia, per a "augmentar el nombre de places d'aquest tipus". "València té una manca a aqueix nivell. Que es treballe en aqueixa direcció em sembla estupend", ha afirmat.

Preguntat per si l'Ajuntament ha rebut alguna oferta per a comprar aqueix hospital, Joan Ribó ha dit que no i ha recordat que el consistori no té competències en els citats àmbits i que aquestes són autonòmiques. "Sí a l'opció autonòmica. Tenim clar que aqueixa és la millor opció", ha asseverat.

Destacats