La Generalitat posa en marxa un nou servei d'atenció en llengua de signes en el PROP 9 d'Octubre

Guardar

Una oficina del PROP de València
Una oficina del PROP de València

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, a través de la direcció general d'Atenció a la Ciutadania, ha posat en marxa un nou servei d'atenció a la ciutadania en llengua de signes en les oficines PROP de la Generalitat, a través d'un projecte pilot en el PROP 9 d'Octubre de València.

La consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que la Generalitat "continua avançant en millores d'atenció a la ciutadania, a través d'una atenció "més personalitzada, inclusiva i universal".

Aquesta iniciativa es farà extensible a totes les oficines PROP de la Comunitat amb la voluntat de "treballar cap a una administració que es relacione amb la ciutadania de manera fàcil i accessible, que es renova i s'adapta a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes".

El projecte compta amb la col·laboració del servei d'atenció telefònica 012 i el seu canal de xat de vídeo, atén exclusivament en llengua de signes i està dirigit a les persones amb discapacitat auditiva, ha informat la Generalitat en un comunicat.

D'aquesta manera, als canals ja existents de xat de text i de xat de vídeo en llengua de signes, se suma la possibilitat d'atenció presencial en les oficines PROP, on serà atés directament per videoconferència per un informador o informadora en llengua de signes.

Amb aquest servei, les persones amb discapacitat auditiva no sols podran rebre informació administrativa general, sinó també accedir a tots els tràmits que ofereixen les oficines PROP, com l'emissió de certificat digital o cl@ve o el registre de documents.

SOL·LICITAR ATENCIÓ

Per a sol·licitar l'atenció en llengua de signes, les persones interessades hauran de demanar cita prèvia en citaprevia.gva.es, igual que ocorre amb la resta de serveis que es presten en les oficines PROP. Concretament, han de seleccionar 'Atenció en llengua de signes' en les cites de l'Oficina 9 d'Octubre.

L'horari d'atenció del xat de text i del xat de vídeo en llenguatge de signes és de dilluns a divendres de 8.00 hores a 19.00 hores, mentre que el de l'oficina PROP és de 9.00 hores a 14.30 hores.

La posada en marxa d'aquest nou servei compta amb la col·laboració de la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD) per a l'assessorament i les proves. L'objectiu és que aquesta nova modalitat d'atenció s'implante de manera progressiva en la resta d'oficines PROP de la Comunitat. Amb aquest projecte es pretén "millorar l'equitat en la relació amb la ciutadania i avançar en la igualtat de tracte i condicions amb el col·lectiu de persones amb discapacitat auditiva i les seues famílies".

Destacats