La Generalitat engega 55 caixers automàtics en municipis xicotets per a evitar l'exclusió financera

Guardar

Un dels caixers automàtics instal·lats
Un dels caixers automàtics instal·lats

La Generalitat ha posat en marxa 55 caixers automàtics operatius en més de mig centenar de xicotetes poblacions de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de "traure de l'exclusió financera" a aquests municipis, i especialment a territoris en risc de despoblació.

En total, s'han instal·lat 86 caixers --55 d'ells operatius-- dels 135 que preveuen instal·lar-se dins de l'acord de l'administració amb CaixaBank, segons informa la Generalitat en un comunicat.

El projecte, que compta amb una inversió per part del govern valencià de 7,8 milions d'euros, suposa una inversió directa per cada caixer automàtic de 58.000 euros en aquests municipis.

A més de l'acord amb CaixaBank, la directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeannette Segarra, ha recordat que la Generalitat manté també un acord amb Correus que permetrà ampliar la instal·lació de caixers automàtics fins a un total de 276 en municipis i nuclis de població, on fins al moment no comptaven amb serveis financers bàsics.

De l'acord amb CaixaBank, la Generalitat ha instal·lat fins al moment, a València 46 caixers, dels quals 37 estan operatius; a Castelló són 26 els que s'han col·locat, 12 d'ells en funcionament; i a Alacant s'han instal·lat 14 dels quals 6 ja estan operatius.

Per a Segarra es tracta d'una de les iniciatives més importants que s'estan portant cap a la lluita contra la despoblació, perquè, com ha assenyalat, "contribueix a revitalitzar el territori i a millorar les condicions de vida de les persones que resideixen en ell i que el mantenen viu".

Així mateix, AVANT ha iniciat aquest mes d'abril, al costat de la Conselleria d'Innovació, una nova edició del programa 'Ciutadania digital' per a contribuir a la formació de les persones majors en competències digitals que els permeten, entre altres qüestions, la realització de gestions bancàries en línia.

Segarra ha recordat diverses mesures que la Generalitat està posant en marxa en matèria de fiscalitat en els municipis xicotets, com la deducció, en el tram autonòmic de la declaració de la Renda 2021, d'entre 300 i 540 euros, per a les persones residents en aquestes poblacions. Aquesta mesura beneficiarà, segons Segarra, "a més de 80.000 persones".

Destacats