La Generalitat destina més de 4 milions d'euros en 2021 a depòsits d'aigua de prevenció d'incendis

Guardar

Un dels depòsits d'aigua de la xarxa de prevenció d'incendis
Un dels depòsits d'aigua de la xarxa de prevenció d'incendis

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha destinat més de quatre milions d'euros a la construcció i manteniment de depòsits d'aigua per a la prevenció i extinció d'incendis forestals durant 2021.

Al llarg del passat any s'han posat en funcionament 15 nous punts d'aigua específics per a la prevenció d'incendis forestals que permeten sumar un total de 323 infraestructures d'aquest tipus a la Comunitat Valenciana, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Dels 15 nous depòsits, set es troben en la província de Castelló (en els municipis de Cabanes, Cinctorres, Morella, Rossell, Xert, Teresa i El Castell de Vilamalefa), altres set en la província de València (Ontinyent, Cortes de Pallars, Bunyol, Requena, Alpont, Aras de los Olmos i Pinet) i un en el terme municipal de la Vall de la Gallinera, en la província d'Alacant.

Així mateix, per a enguany està aprovada l'execució de dues noves obres. La primera consisteix en la construcció d'un nou depòsit de prevenció i extinció del foc en el municipi de Montant (Castelló), mentre que la segona se centrarà en el manteniment de diversos depòsits d'aigua en la Vall de Cofrents, concretament en els municipis valencians de Zarra, Teresa de Cofrents, Xalans i Cofrents. Aquestes actuacions aconsegueixen una inversió de 337.000 euros.

La Conselleria de Transició Ecològica també ha desenvolupat un projecte de manteniment de depòsits metàl·lics amb una inversió de 841.998,84 euros. Els treballs han inclòs, a més de l'adequació i revisió de 58 punts d'aigua metàl·lics, la instal·lació de rampes per a facilitar l'eixida dels animals, així com abeuradors, tolles habilitades en l'exterior i equipament d'energia renovable.

El manteniment s'estén al conjunt de la xarxa d'infraestructures de prevenció d'incendis, tant depòsit com a observatoris forestals, amb un pressupost de quasi 2 milions d'euros, per a assegurar que es troben operatius al 100 % en tot moment.

La Direcció general té previst desenvolupar un pla de millora de la xarxa de detecció d'incendis forestals a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, per un import de 4.428.689 euros.

El director general de Prevenció d'Incendis, Diego Marín, ha concretat, entre les accions, la millora i nova construcció de 10 observatoris forestals, la construcció d'altres 8 nous depòsits, l'engegada d'un servei d'estacions meteorològiques per a la detecció de llamps i una prova pilot de teledetecció.

Arxivat a:

Destacats