La Generalitat desplegarà dispositius en zones d'afluència turística

Guardar

cierre perimetral policia control
cierre perimetral policia control

La Generalitat llançarà una campanya per una "Pasqua segura" i desplegarà dispositius de seguretat en zones d'afluència turística davant les pròximes "dues setmanes complexes" en les quals es preveuen que "més de 700.000 valencians visiten parcs rurals, zones recreatives o d'acampada".

Així ho ha explicat la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, que ha incidit en la necessitat de no "baixar la guàrdia" enfront de la pandèmia. Bravo s'ha reunit aquest dimarts amb el president de la Generalitat, Ximo Puig; el subdelegat del Govern a València, Rafael Rubio; el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro; i representants de la Policia Nacional i Autonòmica, i de la Guàrdia Civil.

En total, es duran a terme dispositius en 50 municipis de tot el territori, per a controlar 52 àrees recreatives, parcs naturals i zones d'acampada, per als quals la Policia de la Generalitat desplegarà al 65% dels seus mitjans personals.

Bravo ha destacat que es realitzarà un control de les mesures Covid, com de prevenció d'incendis forestals, en col·laboració amb la resta de cossos de seguretat, davant el "greu risc per al patrimoni natural" que suposa la presència "massiva" de població.

La consellera ha incidit en què aquests dies "podem divertir-nos i realitzar activitats" però "sempre des de la responsabilitat individual". Així, ha demanat que "continuem sacrificant-nos una mica més" i ha recordat que cal "continuar mantenint la responsabilitat i el compliment de les normes".

JUNTA LOCAL DE SEGURETAT

A més, d'aquesta reunió ha nascut també una proposta per a demanar als ajuntaments afectats que celebren les seues juntes locals de seguretat per a "poder abordar la coordinació en el control d'aquestes àrees".

Per part seua, el subdelegat del govern, Rafael Rubio, ha explicat que per part de Guàrdia Civil i Policia Nacional participaran 10.000 agents, que se centraran en els controls del tancament perimetral autonòmic, les estacions d'autobusos, ferroviàries i llocs susceptibles que es puguen produir concentracions de gent. Es preveuen 500 dispositius de Guàrdia Civil i altres punts de Policia Nacional.

A més, ha indicat que hi haurà reforç en zones turístiques i ciutats com Benidorm o Gandia. Rubio ha incidit en què "la Covid és ací" i mentre no estiga tota la població vacunada, continua havent-hi "perill latent".

Respecte a l'àmbit municipal, el president de l'FVMP, Rubén Alfaro, ha reiterat la recomanació de convocar les juntes locals de seguretat per a millorar l'"eficiència" de la coordinació entre policies.

També ha cridat a evitar les "no festes", pel fet que molts municipis habitualment celebren algun tipus de festivitat aquests dies.

Destacats